Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


'Osmanlı mutfağı çok sağlıklı, fast food'dan uzak durun'

İngiltere Tıp Güvenliği Komitesi’nin eski Bilim Başdanışmanı Doktor Paul Clayton, beslenme açısından Osmanlı mutfağının çok sağlıklı olduğunu, fast food gıdalardan ise uzak durulması gerektiğini söyledi.


Bir tanıtım toplantısı için İstanbul’a gelen ünlü doktor Paul Clayton, sağlıklı beslenme ve hastalıklara karşı korunma yöntemleri hakkında konuştu. beslenme açısından Osmanlı mutfağının çok sağlıklı olduğunu kaydeden Clayton, “Genel tavsiye; sokakta gördüğünüz ve fast food gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Çünkü bunlar işlem görmüş ve yüksek derecede pişirilmiş şeyler. Böyle olunca gıdada deformasyon oluşuyor.” dedi.

Artık antibiyotiklerin vücudu enfeksiyonlara karşı koruyamaz hale geldiğini ifade eden Clayton, gıdalardaki beta glukan maddesinin önemini anlattı. 50 yıl öncesine kadar insan vücudunun daha sağlıklı olduğunu kaydeden Clayton, “Beta glukanlar bir nevi glikoz. Bu madde bağışıklık sisteminde anahtar gibi yerine oturuyor. Onu açıyor, aktivite ediyor ve o şekilde hareket etmesini sağlıyor. Yediklerimizdeki değişiklikler sebebiyle bu maddeyi doğal yollarla sağlamak çok zor. Bunun için gıda takviyesi yoluyla vücudumuza katmamız gerekiyor. Mayalı gıdalar ise, genel hatlarıyla beta glukanın daha zengin olduğu diyetler. Ancak doğal maya işlenmemiş bir halde vücuda girerse, pek çok farklı reaksiyona sebebiyet verebildiği için pek tercih edilmiyor. Bir başka zengin gıda ise mantarlar.” ifadelerini kullandı.

'ANTİBİYOTİKLER ZAMANINI DOLDURDU'

Beta glukanların antibiyotiklerin yerini geçmeyeceğini anlatan Clayton, “Antibiyotikler kendi içerisinde zamanının doldurmuş. Bulunduğumuz noktada antibiyotikler bakterilerin dirençli hale gelmesi konusunda vücudumuzu enfeksiyonlara karşı koruyamaz hale geldi. Beta glukanlar bu anlamda enfeksiyonlara açık olma riskimizi azaltıyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Tek başına kafi gelir mi? Gelmez. Ama bu yoldaki önemli araçlardan birisi.” diye konuştu.

'HASTANELER MİKROP YUVASI, BETA GLUKAN TAKVİYESİ YAPIN'

Hastanelerin mikrop yuvası haline geldiğini söyleyen Clayton “Eğer bir şekilde ameliyat geçirecek ya da hastanede yatacaksanız, kendinizi buna hazırlayın. Bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Çünkü hastaneler çok tehlikeli. Öncesinde beta glukan takviyesi yapın ve vücudunuzu güçlendirin. 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
31.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Paul Clayton, Osmanlı mutfağı, sağlık, fast food
Link: 'Osmanlı mutfağı çok sağlıklı, fast food'dan uzak durun'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız