Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ruhsatları iptal edilen tavuk besicileri eylem yaptı

Zonguldak ve ilçelerinde, paçalı arazi tapusu yüzünden üretim ruhsatlarının iptal edildiğini ileri süren tavuk besicileri, eylem yaptı.

Zonguldak Valiliği önünde toplanan tavuk üreticileri, ruhsatların durdurulmasına tepki gösterdi. Eyleme katılan Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkanı Osman Bayraklı, “Taş kömüründen sonra geçim kaynağı gerçekten tavukçuluktur. Bizler de burada 38 milyona yakın tavuk üreterek, Türkiye’de beyaz etin yüzde 18’ini karşılıyoruz. Sektörde 10 bine yakın istihdam sağlıyoruz. İl Genel Meclisi’nin 3 Eylül 2013 tarihinde aldığı karar ile maalesef 320 tavuk çiftliğinden 93 tanesi resmen mühürlendi ve buradaki insanlar işsiz duruma düştü.” dedi.

Valilik önünde toplanan mağdur üreticiler, Zonguldak merkez ve diğer ilçelerinde 93 tavuk çiftliğinin kapanmasına tepki göstererek, “Çiftlikler kapanması, Ekmeğimizi istiyoruz ve Neden Zonguldak?” yazılı dövizler taşıyıp, kararı protesto etti.

4 Kasım 2013’te toplanacak İl Genel Meclisi üyelerine çağrıda bulunan Bayraklı, yaşanan problemin çözülmemesi durumunda avukatları aracılığıyla hukuki süreç başlatacaklarını kaydetti.

Devrek ilçesinde 20 yıllık tavuk çiftliği sahibi Muhammet Akyaz(41), “20 yıldır çalıştırmış olduğum çiftliği devletin bana vermiş olduğu teşvikle yaptırdım. Bütün evraklarım tamamken tapudaki müşterek yüzünden bana çalışma ruhsatı verilmiyor. Ben çalışmak, üretmek istiyorum. Tapu işlerini Tapu Kadastro Müdürlüğü yapsın, biz üretimimizi yapalım. Bize civ civ verilsin” şeklinde konuştu.

Devrek’te 10 yıldır üreticilik yapan Hakan Güner, tepkisini şu sözlerle dile getiriyor: “Alınan kararla 10 yıl önce kurulmuş olan çiftlikleri kapatmak istiyorlar; ancak biz Türkiye’deki et üretiminin yüzde 18’ine hitap ediyoruz. Bizim mağdur edilmememiz gerekiyor. Bizi yönetenler İlbank kredilerinden faydalanmak için önümüzü açmaları gerekirken, maalesef ileriye gidenleri de kapatmak istiyorlar. Biz bunları anlayamıyoruz. Bölge büyük miktarda hisseli tapuludur. İlla ki tek tapu olacak, tapusu olmayan ruhsat almaya gelmesin deniliyor. Burada üretimimiz tapuya takılıyor. Tapu olmadıkça bize müracaat etmeyin deniliyor. Şu an da 10 bin kişi bu sektörden ekmek yiyor. Üreticilerimizle, ekipmancılarımızla ve yükleyicilerimizle büyük bir ekonomiye hitap ediyoruz, bunun dikkate alınması gerekiyor.”

Rıza Temel isimli çiftlik sahibi de, “Zonguldak’ta işsizlik var diyorlar, bizim iş yerlerimizi kapatıyorlar. Biz ne yapalım şimdi? Çoluk çocuğumuz aç bekliyor, kömürcüye, elektrikçiye borcumuz var. Çiftlikler kapanınca biz nereye gideceğiz?” ifadesini kullanıyor.

Merkez ilçeye bağlı Beycuma beldesinde faaliyet gösteren Nurettin Kaleoğlu ise şehir merkezinden uzakta olmasına rağmen engel çıkarılmasına tepki gösterdi.
 
 
 
 
(CİHAN)
 

Ekleme Tarihi
31.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ruhsatları iptal edilen, tavuk besicileri, eylem yaptı, tavuk, tavukculuk, besiciler
Link: Ruhsatları iptal edilen tavuk besicileri eylem yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız