Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İki yumurtayla önce sinemaya sonra savaşmaya

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun ilk Fark Yaratan’ı “Köy Yumurtası Sinemalarda” ve “Sağlık Ana Obeziteye Karşı” projelerini hayata geçiren öğretmen Ergin Erenuluğ oldu.

Zonguldak Kız Teknik Meslek Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Ergin Erenuluğ projesinde, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Kozlu Belediyesi destek veriyor. Çocuklar, köylerinden iki tane yumurta getirmeleri karşılığında sinemaya götürülüyorlar. “Köy Yumurtası Sinemalarda” projesinde öncelikle, muhtarlar aracılığı ile köylerdeki çocuklar tespit ediliyor ve ardından da belediyenin araçları ile çocuklar köylerden alınıyor. Sponsor olan alışveriş merkezi çocukların sinema biletlerini alırken; Gençlik ve Spor Müdürlüğü de sinemada çocuklara meyve suyu ve patlamış mısır dağıtıyor.

Geçtiğimiz yıl başlayan projede ilk etapta 9 köyden 100 öğrenci sinema ile tanıştı. Bu yıl projenin ikinci etabında ise 150 çocuğun daha sinemayla tanışması planlanıyor.

Çocukların sinemaya gitmek için getirdiği köy yumurtaları da Erenuluğ’un “Sağlık Ana Obeziteye Karşı” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine bir ay boyunca kahvaltıda veriliyor. Kozlu Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi’nin destek verdiği projede, çocukların beden kitle endeksleri de ölçülüyor. Tehlike sınırında olan öğrencilerin ailelerine bilgi verilirken, Gençlik ve Spor Müdürlüğü de çocukları spora yönlendiriyor.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: fark yaratanlar, sabancı, yumurta, sinema, sinema bileti, 2 yumurtaya sinema bileti
Link: İki yumurtayla önce sinemaya sonra savaşmaya




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız