Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


“1 lokma ekmek ile nefis tatlar” yemek yarışması

Sincan Belediyesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi işbirliğiyle ekmek israfına dikkat çekmek için “1 Lokma Ekmek ile Nefis Tatlar” yemek yarışması düzenlendi.

Başkent’te Sincan Belediyesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi işbirliğiyle ekmek israfına dikkat çekmek için “1 Lokma Ekmek ile Nefis Tatlar” yemek yarışması düzenlendi. Sincan Lale Konferans Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve çok sayıda Sincanlı katıldı.

Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Başbakan’ın himayesinde başlatılan ‘Ekmek İsrafını Önleme’ kampanyasına bütün kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin destek verdiğini belirterek “Bu kampanya büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Dünyada 1.3 milyar ton gıda israfı oluyor. Bu gıda israfının dörtte birini önlersek dünyada aç insan kalmayacak” dedi.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise, “Ekmek İsrafını Önleme Projesi” kapsamında Sincan Belediyesi olarak Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile birlikte bu programı gerçekleştirdiklerini ve önemli olanın ekmek israfının önlenmesi noktasında bayatlamış ekmeklerden nasıl istifade edileceğini vatandaşlara göstermek olduğunun altını çizdi. “Dolayısıyla burada tatlı, salata ve ana yemek noktasında da çok çeşitli yemekler yapılabiliyor. Bunları yarışma şeklinde halkımızın da katılımını sağlayarak çok yoğun bir katılım da gerçekleşti. Sincan’daki vatandaşlarımız da ekmek israfı konusunda çok büyük duyarlılık gösterdiler. Ben bütün katılımcılara ve vatandaşlarıma da şükranlarımı arz ediyorum.” diyen Tuna, ekmek israfının önlenmesinin tarifi mümkün olmayacak derecede çok önemli bir husus olduğunu ve düzenledikleri yarışmaya 90 kişinin başvurduğunu dile getirdi.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında ise önemli isimler yer aldı. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Reşat Erdemir, Başkent Aşçıları ve Turizm Birliği Derneği Başkan Yardımcı Ali Rıza Doğan, Başkent Aşçıları ve Turizm Birliği Derneği Saymanı Murat Akbaş, Gurme Pelin Merve Değercan ve Sincan Belediyesi aşçılık eğitmenleri dereceye girenleri oyları ile belirledi.

Ana yemek, tatlı ve salata olmak üzere 3 kategoride gerçekleşen yarışmada derece alan yarışmacılar ve yemek isimleri ise şöyle:


Ana yemek kategorisi:

1. Deniz Güllü: ‘Ekmek Böreği’

2. Adile Türeyen: ‘Tirit’

3. Neriman Karapınar: ‘Tirit’


Salata kategorisi:

1. Serap Uzun ‘Ekmekli Salata’

2. Hatun İnce: ‘Sahte Alinazik’

3. Dilara Sağır: ‘Herkes Beğendi’


Tatlı kategorisi:

1. Işıl Özdemir: ‘Bayat Ekmek Tatlısı’

2. Şeyda Demir: ‘Somonlu Krema’

3. Fadime Özdemir: ‘Ekmek Rüyası”


Ana yemek kategorisinde birinci olan yarışmacı Deniz Güllü, yemeği annesinin ve hocalarının desteğiyle yarım saatte yaptığını ifade etti. Dereceye girenlerden birinciye ekmek yapma makinesi, ikinciye blender seti, üçüncüye ise tost makinesi hediye edildi. Yarışmada derece alanlara ve jüri üyelerine hediyelerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna takdim etti.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 1 lokma ekmek ile nefis tatlar, yemek yarışması, yarışma, ekmek
Link: '1 lokma ekmek ile nefis tatlar' yemek yarışması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız