Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ereğli süt üretimini artırıyor

Konya'nın Ereğli ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Gıda Birimi Mühendisleri Eyüp Batmaz ve Neslihan Yıldız ile birlikte süt işletmelerini, tarımsal kalkınma kooperatiflerini ve süt toplama merkezlerini ziyaret etti.

Belkaya Kasabası Sarallı, Osmankuyusu, Karacalar, Hacı Ahmet Yaylası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kuzukuyusu Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret eden İlçe Müdürü Özgüven konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ereğli’nin son yıllarda 75 bini aşan büyükbaş hayvan varlığı ve günde işlenen yaklaşık bin ton süt ile artık ismini ülke bazında ve bir çok platformda sıkça duyurarak zirveyi zorladığını ifade etti. Özellikle sütün sağlıklı bir şekilde toplanması, üretilmesi, muhafazası konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak faaliyetlerini devam ettirdiklerini söyleyen Özkan Özgüven, “Kooperatifleşmenin etkin hale gelmesiyle birlikte üreticilerden sütün toplanmasının daha sağlıklı koşullar ile sağlandığını görüyoruz. Son 6-7 yıl içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanan desteklemeler neticesinde Ereğli’de süt ile ilgili kurulan kooperatif sayımız 15’e ulaştı. Şu anda da günlük 5 ton süt toplama kapasitesi olan Belkaya Osmankuyusu Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde hem gıda normları açısından denetimler yapıyoruz, hem de işletme onay belgesini veriyoruz.” dedi.

İşletme Onay Belgesi'nin kooperatif tarafından toplanan sütün işletmeden çıkıp mamul haline geleceği mandıraya kadar olan bütün süreçlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından takibini gösterdiğini belirten Özgüven, İlçe Müdürlüğü olarak süt toplama merkezlerinin hijyeni, mevzuatlara uygunluğu gibi konularda denetimlerin aralıksız sürdüğünü vurguladı.

Hayvansal ürünlerle ilgili olan işletmelerde Onay Belgesi, diğer gıda işletmelerinde Kayıt Belgesi olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından işletmelere verilen belgelerin elde edilmesinin kolay olmadığını söyleyen İlçe Müdürü Özgüven şu ana kadar Ereğli’de 12 adet kooperatifin bu belgeyi almaya hak kazandığını sözlerine ekledi. Özgüven, Onay Belgesi olmayan kooperatif ve işletmelere süt desteklenmesi verilmeyeceğini ve idari para cezası uygulanacağı, 2013 yılı sonuna kadar süt toplayan gerek kooperatiflerin gerekse de özel işletmelerin bu belgeyi alabileceklerini hatırlattı.
 
 
 
 
 
(CİHAN) 
 
 

Ekleme Tarihi
03.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ereğli, süt üretimini, artırıyor, süt, üretim, Konya
Link: Ereğli süt üretimini artırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız