Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Vali Demirtaş: Yeni sulama projeleri ile ilimizde tarım daha da canlanacak

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, tarım sektöründe son yıllarda büyük gelişmeler yaşandığını, ilde tarım ve hayvancılık sektörü adına son derece önemli tesislerin inşa edildiğini söyledi. Demirtaş, "Alternatif ürünlere ilgi her geçen gün artmaktadır. Özellikle devam eden sulama projelerinin bitirilerek hizmete sunulması ile birlikte dünyada stratejik konuma sahip olan tarım sektörünün ilimizde daha da canlandırılacağına inanıyorum." dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin desteklenmesi amacıyla uygulanan proje kapsamında Adıyaman'daki hibe destekli yatırım tesislerini gezerek, incelemelerde bulundu. İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi'ne giderek, Kırsal Kalkınma Yatırım Projesi kapsamında desteklenen tarım üreticisi Bekir Ağaoğlu'na ait biber fabrikasında incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, fabrika sahibi Bekir Ağaoğlu'ndan bilgi aldı. Fabrikanın, modern teknolojinin bütün imkanlarını kullandığını belirten Demirtaş, "Kırsal kalkınma yatırım projelerinin amacı, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamaktır. Tarım üreticimiz Bekir Ağaoğlu, köyde yetiştirdiği biberleri bu fabrikada işleterek, ülkemiz iç pazarına ve dünyaya pazarlamaktadır. Bu markalaşma açısından ve ilimizin ekonomisi için son derece önemlidir. İlimizin ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanmaktadır. Bunun için ilimizde tarım sektörü önemsenmesi gereken bir sektördür. Bu bilinçle bakanlığımızda çiftçilerimize yönelik üretimi teşviki, üretimde kalite ve verimliliği esas alan birçok desteklerde bulunmaktadır. Bununla amaç, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak, hibe projeleri ve makine ve ekipman desteğiyle çiftçilerin işlerini kolaylaştırmaktır. Tarımsal üretimin geliştirilmesi yönündeki çalışmalarımız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir." diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Yamanlar bölgesine geçerek, Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hibe desteği ile faaliyete geçen Gürsoy'lara ait soğuk hava deposu ile hayvan çiftliğinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Çiftlikte incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, modern teknolojinin bütün imkanlarının kullanıldığı çiftlikte, hayvanlarda kullanılan çipli takip sistemi, kulaklarına takılan optik okuyucular, hayvanların ne kadar süt verdiği ve ne kadar yem yemesi gerektiği konularında işletme sahibinden bilgi aldı. 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
04.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Vali Demirtaş, Yeni sulama projeleri, tarım, Mahmut Demirtaş
Link: Vali Demirtaş: Yeni sulama projeleri ile ilimizde tarım daha da canlanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız