Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Verim Yönetimi Artık Çiftçinin Elinde

TARBİL Projesi ile uydu görüntüleri ve yersel ölçüm ağlarından alınan verilerle artık çiftçiler verim yönetimini kendi elleriyle belirleyecekler.
 
TARBİL Projesi’nin tanıtım toplantısı 6 Kasım günü saat 10 :00 ‘da Adana Sanayi Odası’nda gerçekleşecek. Toplantıya Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, İTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Gürsel Küsek
 konuşmacı olarak katılacak. Toplantının Moderatörlüğünü Cine Tarım A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan yapacak.


ADANA- TARBİL Projesi ile uydu görüntüleri ve yersel ölçüm ağlarından alınan verilerle artık çiftçiler verim yönetimini kendi elleriyle belirleyecekler.
 
Geçmişten beri Türkiye için doğrudan ve dolaylı en geniş istihdam sağlayıcı sektör olan tarımın artık bilişim çağını yaşadığını vurgulayan Cine tarım A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan, TARBİL projesi ile artık çiftçilerin verim yönetimini kendilerinin yapacağını söyledi.
 
Tüyap Tarım Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan Tarbil Projesi tanıtım toplantısı 6 Kasım 2013 günü Adana Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşecek. Adana Ticaret Borsası, Adana Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası’nın katkılarıyla yapılacak olan tanıtım toplantısının Moderatörlüğünü Cine Tarım A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan yapacak. Toplantıya Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, İTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Berk Üstündağ konuşmacı olarak katılacak.
 
TARBİL Projesi hakkında açıklama yapan Cine Tarım A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan, projenin Çukurova Bölgesi için büyük önem taşıdığını belirterek, “TARBİL projesi, uydu görüntüleri ve yersel ölçüm ağlarından alınan verilerin yüksek hızlı bilgisayarlarda değerlendirilmesi ile ürün ve yer bazında güncel zirai bilgiye dönüştürülmesini hedeflemektedir. Bu bilgiler ülkemizde tarımsal faaliyet yönetimi konusundaki paydaşlara anlık olarak iletilecektir. Çiftçiler için bulunduğu yer ve ekeceği tohuma göre ideal ekim tarihi kestirimi, saatlik yağış tahmini, zirai uyarılar ve sulama yönetimi gibi geniş bir faydalanma alanı bulunmaktadır.
 
TARBİL tarım ekonomisine katkıda bulunmak üzere hepimizin sahiplenmesi gereken bir platformdur. Bu platform kapsamında ziraat mühendisliğinden elektronik mühendisliğine kadar geniş bir alanda akademisyenlere tarıma yönelik ar-ge faaliyetleri için de ölçüm verileri sağlanacaktır. TARBİL’in önemli bir stratejisi, bakanlık uzmanları başta olmak üzere tarım için ulusal araştırıcı potansiyelini canlı sistemler ve iletişim altyapısı ile buluşturarak güç birlikteliği oluşturmaktır. Böylelikle araştırma çıktıları raflarda bırakılmak yerine ekonomiye katkıda bulunmak üzere internet üzerinden hizmet sistemlerine dönüşecektir. TARBİL’in sağladığı fenolojik gelişime dayalı çeşit bazında veriler tarımsal verim yönetiminin yanı sıra doğal kaynakların planlı tüketimi için de önemlidir” dedi.
 
Toplantıya üretici örgütleri, akademisyenler, tarım fuarına katılacak olan tarım ve tedarik firmaları, bölgedeki tarım paydaşlarının katılacağını söyleyen Erdoğan, “toplantında konuk konuşmacıların sunumları ve toplantıya katılan tarım paydaşlarını proje üzerindeki düşünce ve soruları kaydedilip bir belgesel olarak Cine Tarım tarafından hazırlanacak. Programın Çukurova’da tarım bilgi sistemi TARBİL projesinin getirdiği fırsatlar için tarım paydaşlarının görüşleri ve tarım kurumlarından projenin Çukurova’da gelişimi üzerine paydaş kurumlara düşen sorumluluklarında ortaya konması bekleniyor.

6 Kasım 2013 günü saat:10:00’da Adana Sanayi Odası’nda yapılacak toplantıya ilgi duyan tüm kişi ve kurumları bekliyoruz” dedi. 
 
 
 
                                  
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TARBİL Projesi, verim yönetimi, Cine Tarım, Kemal Erdoğan, Gürsel Küsek, Gürsel Küsek, tarım
Link: Verim Yönetimi Artık Çiftçinin Elinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız