Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TÜSİAD’dan tarım politikasına destek

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye’nin tarımsal açıdan dünyanın yedinci büyük tarım ürünleri üreticisi olduğunu söyledi. Yılmaz, “Tarım sektörü GSYH’de yüzde 7.9, istihdamda yüzde 24.6, ihracatta yüzde 3.5 payı ile ekonomi içinde önemini koruyor” dedi.

TÜSİAD, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) nezdindeki İş ve Sanayi Danışma Komitesi (BIAC) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “Sürdürülebilir ve Yenilikçi Tarım Konferansı”nda konuşan Yılmaz, tarım sektörünün, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma açısından stratejik bir konumda olduğunu ifade etti.

TÜSİAD olarak tarımda, ülkenin rekabet gücüne yönelik kapsamlı bir bir destek rapor dizisi hazırlamayı planladıklarını ifade eden Yılmaz, bu çalışma dizisinin bir yandan da ülkenin AB Ortak Tarım Politikasına ve DTÖ normlarına uyumuna hizmet etmesini amaçladıklarını kaydetti.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: gıda, ortak, Rapor, tarım, dizisi, yılmaz, kırsal, Örgütü, hizmet, TÜSİAD, Türkiye, rekabet, KONUŞAN, ekonomik, Muharrem, işbirliği, hayvancılık, gıda güvenliği, TÜSİAD Başkanı, Muharrem Yılmaz, hayvancılık bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Link: TÜSİAD’dan tarım politikasına destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız