Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sazala Domatesi 

"Sazala Domatesi" İçin Islah Çalışması Başlatıldı

Niğde ve çevresinde yetişen, rengi, tadı ve kokusuyla öne çıkan "sazala domatesi"nin dayanıklılığının ve veriminin artırılması için Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu, Niğde Üniversitesi...

Niğde ve çevresinde yetişen, rengi, tadı ve kokusuyla öne çıkan "sazala domatesi"nin dayanıklılığının ve veriminin artırılması için ıslah çalışması başlatıldı.

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nun müdürü Davut Keleş, Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatıra Taşkın ile Niğde Altınhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal "Sazala" domatesinin ıslahı için kurumlararası işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bodur yapılı sazala domatesinin özellikle Kayseri çevresinde tüketildiğini belirterek, rengi, tadı ve kokusuyla öne çıkan domatesin tüketiminin yaygılaştırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Islah çalışmaları ile dekara 2-2,5 ton olan verimin 4-5 tona çıkartılmasının hedeflendiğini anlatan Keleş, şöyle devam etti:

"Tadı, aroması ve kokusuyla tüketicinin damak tadına uyan bu domatesi Mersin'in Çamlıyayla ilçesine bağlı Körmenlik köyünde ıslah edilmesi çalışması başlattık. Bu domatesin tohumlarının başka hiçbir tohumla karıştırılmamış, yıllarca geleneksel yöntemle üretimi yapılarak saklanmış. Niğde bölgesinde yetişen bu değerli domatesi ıslah ederek hem yola dayanıklılığını hem de verimini artıracağız. Amacımız üreticilerin daha fazla kazanç elde etmesi, tüketicinin de damak tadına uygun ürünü daha geniş kitlelere ulaştırmak." - Mersin











http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
06.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sazala Domatesi
Link: 'Sazala Domatesi' İçin Islah Çalışması Başlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız