Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Foça'da 2013 yılının ilk zeytinyağı üretildi 

İzmir Foça’da zeytin hasadı tamamlandı. Sezonun ilk zeytinyağı da bu hasattan elde edildi. Geçen yıla göre kalitesi yüksek olan 4 bin kilo Foça zeytininden 900 kilogram zeytinyağı sıkıldı.



Foça’da zeytin hasadının ardından 2013 yılının ilk zeytinyağı üretildi. Son yıllarda zeytincilikte markalaşma yolunda ilerleyen İzmir'in Foça ilçesinde, 7 ayrı zeytin işleme tesisi bulunuyor.

Türk ve dünya mutfaklarının mucizevi altın sıvısı zeytinyağında sezonun ilk üretimi Ilıpınar köyünde başladı. Sezonun ilk mahsulünü toplayan Ilıpınarlı köylüler, üretime geçen Taş Köy zeytinyağı fabrikasına işlenmek üzere getirdikleri 4 bin kilo zeytinden 900 kilogram zeytinyağı elde etti.

Zeytinyağı tesisi sahibi Hakan Barçın, Zeytinin Foça yöresinde bu yıl geçen yıllara oranla kalitesinin yüksek, rekoltesinin düşük olduğunu söyledi.



Zeytinciliğin Foça’da temel geçim kaynaklarından biri olduğunu anlatan Barçın, “Akdeniz toprağına sahip yöremiz diğer yörelere göre özellikle organik zeytincilikte lider konumundadır. Kalitesi yüksek ürün alıyoruz. Ancak markalaşma noktasında zayıf kaldığımızı düşünüyorum. Örneğin zeytini ile Ayvalık gibi benzeri yöreler her yıl zeytin hasadını düzenledikleri geniş katılımlı şenliklerle taçlandırıyor. Biz ise Foçalı zeytin üreticileri olarak bugüne kadar böyle bir organizasyonu gerçekleştiremedik. Öz eleştiri yapmamız gerekirse bu yönde eksikliklerimizin olduğuna inanıyorum” diye konuştu.









http://www.tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
07.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Foçada 2013 yılının ilk zeytinyağı üretildi
Link: Foça'da 2013 yılının ilk zeytinyağı üretildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız