Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Adana Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

Adana Tarım Fuarı, renkli görüntüler eşliğinde kapılarını açtı. Son teknoloji ürünü tarım aletleri, zirai ilaçlar, tohumlar, traktörler, hayvansal üretim makineleri ve sulama sistemleri gibi ürünlerin sergilendiği fuar ile çevre illerden binlerce çiftçinin 570 otobüs ile taşınarak yenilikleri takip etmesi sağlanacak.

Adana Tarım Fuarı 2013 ve Adana Sera-Bahçe Fuarı 2013’ün açılışı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde eşzamanlı olarak yapıldı. Tarım ve hayvancılık konusunda her türlü donanım ve gereçlerin yer aldığı fuara, 13 ülkeden 268 firma ve firma temsilciliği katılıyor. Başta Adana ve ilçeleri olmak üzere Mersin, Niğde, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Karaman illerinden 570 otobüs ile çiftçilerin katılımının sağlandığı fuarda, çiftçilere son teknoloji ile gelişen tarım ve hayvancılık ürünleri tanıtılıyor.

Fuarın açılışında konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Tarım Fuarı'nın uluslararası olması için gayret gösterdiklerini söyledi. Bu seneki fuara uluslararası boyutta katılımın olduğunu ifade eden Coş, "İnşallah bu sayı, hem katılımcı hem de profesyonel ziyaretçiler açısından daha da artarak öngördüğümüz hedeflere kısa zamanda ulaşacaktır. Bu fuara katılan ve bu fuarı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan sektör mensuplarına da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Onların ilgisi ve desteği sayesinde; Çukurovalı çiftçilerimizin, üreticilerimizin sayesinde bu fuar her geçen yıl daha da gelişmektedir." dedi. Coş, dünyada artan nüfusa paralel olarak tarım alanlarının azaldığını da ifade ederek, tarım sektörünün değerini yitirmediğini, aksine her geçen gün önemini arttırdığını dile getirdi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuara 13 ülkeden 268 firma ve firma temsilciliğinin katıldığını belirtti. Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarlarının bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olacağının altını çizen Ersözlü, “Bölgemizin en kapsamlı tarım ve sera bahçe fuarları, tarımın her alanında ve bahçecilik ekipmanları konularında ihtiyaç duyulacak her türlü donanım, geniş ürün gamı, son teknolojik ürünler ve inovasyon konusundaki tüm farklılıklar ziyaretçilerin beğenisine sunularak üretici ile kullanıcıyı bir araya getirmiştir. Fuarımız, tarım makinelerinden traktör ve biçerdövere, tarımsal mekanizasyondan alet ve ekipmana, tohumdan gübreye, fidandan sera ekipmanlarına ve yeni üretim teknolojilerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi sunuyor." diye konuştu. Fuarı geçen sene 123 bin ziyaretçinin gezdiğini hatırlatan Ersözlü, bu seneki hedeflerinin ise 40 ilden 150 bin ziyaretçi olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Halil Tüm, Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau ile meslek örgütü temsilcileri, kurum temsilcileri ve davetliler tarafından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Daha sora protokol üyeleri tek tek stantları gezerek üreticilerden bilgi aldı. Vali Coş ile Vali Oduncu da birlikte traktöre binerek poz verdi. Fuar, 10 Kasım’a kadar açık kalacak.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
07.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Adana Tarım Fuarı, adana, fuar, TÜYAP
Link: Adana Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız