Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tümosan: Altay tankının motorlarını üretmeye hazırız

Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, yeni bir motor geliştirdiklerini ve bu motorun kamyon ve otobüslerde kullanılacağını söyledi.

Öğün, Tümosan olarak, Altay tankının motorunu ve transmisyonunu üretmek için Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın ihalesine katıldıklarını, sonucu beklediklerini de açıkladı.

Konya’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Öğün, Tümosan’ın traktör motorlarının bir dönem kamyonlarda da kullanıldığını hatırlatarak yeni bir motor üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Öğün, yeni nesil motor çalışmalarındaki amaçlarının bir taraftan traktör ve tarım makinelerinde kullanılan ve aynı zamanda kamyon ve otobüslerde de kullanılabilecek motor geliştirmek olduğuna değindi.

Türkiye’de askeri araç üretiminde ciddi gelişmeler olduğunu anlatan Öğün, ‘V’ motor denilen motor teknolojisine girmek istediklerini ve bu araçların transmisyonu konusundaki çalışmaların devam ettiğini aktardı. Altay tankının güç grubunun Türkiye’de yapılması konusunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı aracılığıyla ihaleye çıkıldığını hatırlatan Öğün, ihalenin henüz sonuçlanmadığını; söz konusu projede Tümosan’ın da kısır destek alan firmalardan biri olduğunu söyledi.

Öğün, “Yani şu anda Türkiye’deki tank motorunun güç grubu dediğimiz motor ve transmisyonunun üretimine talibiz ve bu konuda kazanan biz olursak Konya’da büyük bir yatırım yapılmış olacak. Türkiye’de de motor ve transmisyon çalışmalarının başlatılabileceği ve bu sanayideki ciddi teknoloji transferleriyle yakıt pompası gibi dışarıdan ithal ettiğimiz ileri teknoloji ürünlerinin bu proje kapsamında ülkemizde üretilmesi ile Türkiye’de ciddi yatırımlar yapılmış olacaktır. Eğer Altay tankı güç grubunu geliştirme ve üretme yeteneğine kavuşacak olursak bu bizim için savunma sanayiinde daha büyük adımların atılmasına yol açacaktır.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tümosan, Altay tankı, motor, üretim
Link: Tümosan: Altay tankının motorlarını üretmeye hazırız




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız