Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiçek ihracatında hedef yükseldi

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Türkiye'den Hollanda'ya yapılan süs bitkileri ihracatını 10 milyon dolardan 15 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

ANTALYA - Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 6-8 Kasım günlerinde Hollanda'da düzenlenen IFTF Süs Bitkileri Fuarı'na katılarak, Türkiye'de üretim ve ihracatı yapılan karanfil, gerbera, lale, çelenk ve yeşillikler gibi ürünleri sergilediklerini belirtti.

Dünya sektör liderlerinin bu fuarda buluştuğunu anlatan Bağdatlıoğlu, fuara katılan Türk firma temsilcilerinin de yabancı sektör liderleriyle ikili görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Dünyanın en büyük süs bitkileri ithalatçı ve ihracatçısı Hollanda'nın yıllık 6 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunu vurgulayan Bağdatlıoğlu, Türk ihracatçılarının da bu pazardaki paylarını artırmayı hedeflediklerine dikkati çekti.

Dünya süs bitkileri sektörüne bakıldığında, Türkiye'nin ihracat açısından büyük büyüme potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Bağdatlıoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyadan sektör liderlerinin buluştuğu fuarda ülkemiz de en iyi şekilde temsil edildi. Türkiye'den Hollanda'ya yapılan süs bitkileri ihracatını 10 milyon dolardan 15 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu fuar vasıtasıyla hem ihracatçılarımız yabancı alıcılarla buluştu hem de ülkemiz en iyi şekilde temsil edilerek ihracatımızın gelişimi sağlandı. Aynı zamanda süs bitkileri sektörüne ve sektörle ilgili kuruluşlara da 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek dünyanın botanik EXPO'su hakkında tanıtım yapıldı." 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiçek ihracatı, hedef yükseldi, çiçek, süs bitkileri, ihracat
Link: Çiçek ihracatında hedef yükseldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız