Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Yüce Çay Gıda ihracata odaklandı

ELAZIĞ - Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yüce Çay Gıda, ihracat çalışmalarına ağırlık verecek.

12 bin metrekaresi kapalı toplam 28 bin metrekarelik alanda çalışmalarını yürüten şirket, imal ettiği tek kullanımlık plastik ürünleri müşterileri ile buluşturuyor. Firma Türkiye genelinde 50 ilde, yurtdışında ise İngiltere, Gürcistan, Irak gibi ülkelerde faaliyetlerini sürdürüyor.

Yüce Çay Gıda Plastik ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin kuruluşundan günümüze izlediği yolu anlatan şirket ortağı Ahmet Yücedağ, 1970’li yıllarda babasının nakliyecilik ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yaptığını kendisinin de küçük yaştan itibaren babası ile birlikte çalışmaya başladığını söyledi. 1992 yılında ise çay paketleme ve küp şeker işine başladıklarını ifade eden Yücedağ , “Yedi yıl sonra da Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin 500 metrekaresi kapalı 8 bin metrekarelik alanda tek kullanımlık 15 çeşit ürün üretmeye başladık. Küp şeker üretimini de o dönem bıraktık. Tek kullanımlık ürünlerde yoğun bir taleple karşı karşıya kaldık. Bu talebin ardından 2005’te şimdi bulunduğumuz yerin temelini attık. 2007 yılında da bu tesisimizde üretime başladık. Kapasitemizi sürekli artırarak bugünlere geldik” diye konuştu.

İhracat çalışmalarına da değinen Yücedağ, ürünlerini İngiltere, Gürcistan ve Irak'a gönderdiklerini, Suriye’de yaşanan olaylarının öncesine kadar bu ülkeye de ihracat yaptıklarını anlattı. Habur sınır kapısındaki yığılma nedeni ile Irak'a gerçekleştirdikleri ihracatta da sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Yücedağ, "Yaklaşık 2-3 ay öncesinde Irak'a bir tırı 800 dolara gönderiyorduk. Artık Habur sınır kapısında yaşanan yığılma nedeniyle hem tır bulmakta hem de uygun fiyata göndermekte çok sıkıntı yaşıyoruz. Bir tır şu anda 2 bin 400 dolara gidiyor. Şimdilik nakliye karşı tarafa ait ürün gönderiyoruz. Ama buda karşı tarafa maliyet çıkarınca bizden mal almak yerine diğer Ortadoğu ülkelerine yöneliyorlar. Bizim ürünümüze talep çok, ürünümüz kaliteli. Ancak bu şartlarda mal göndermek çok zor" dedi.

İhracat faaliyetlerine yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Yücedağ, 50’ye yakın kişiye de istihdam sağladıklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yüce Çay Gıda, ihracat, çay
Link: Yüce Çay Gıda ihracata odaklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız