Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Temmuz 2025 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ödemiş’te Güz Patatesi Sezonu Umutlu Açıldı

İZMİR (İHA) - Ödemiş'te güz patatesinde söküm umutlu başladı. Tarlada torbalı 1 liradan alıcı bulan patateste üreticinin yüzü gülüyor.

Ödemiş'in Gereli köyü mevkiinde söküm yapan Gördesli Tarım ürünleri sahibi Mehmet Gördesli, bu yıl ekimin az olduğunu belirterek, fiyatların ‘Torbalı’ 1 lira civarında açıldığını söyledi: Gördesli, 'Bu yıl üreticinin yüzünün gülmesini bekliyoruz' dedi. Bölgede hava şartlarının uygun olması nedeniyle sökümlere başladıklarını belirten Gördesli, “Tarladaki verim iyi, havalar iyi gittiği için hastalık da yok. Güz patatesinde sökümlerin Şubat ayına kadar devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Son yıllarda patateste Ödemiş ve çevresinin yüzünün gülmediğini belirten Gördesli, üretici 5 kuruşa kadar fiyat gördü. Geçtiğimiz sezon, fiyatlar aniden yükseldi. Güz sezonunda da fiyatlar oldukça iyi başladı. Fiyat istikrarının devam edeceğini umuyoruz" dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
18.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ödemiş, Güz Patatesi Sezonu, patates, güz patatesi
Link: Ödemiş’te Güz Patatesi Sezonu Umutlu Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız