Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Eğitimli Çoban İstihdamına Destek Geliyor

AKSARAY (İHA) - Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, çoban sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, “Belli bir büyüklükteki küçükbaş hayvancılık işletmelerinde eğitimli sürü yöneticilerinin (çoban) kayıtlı olarak istihdamı teşvik edilecek. Eğitimli çoban istihdamına destek sağlanacak” dedi.

‘Sürü Yönetim Elemanı Benim’ isimli bu proje ile eğitilen ve sertifikalandırılan kişilere istihdam olanağı sunulacağını belirten Başkan Aktürk, “Sertifikalı sürü yönetim elemanını en az 10 ay süre ile çalıştırdığını belgeleyen 250 baş ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip işletmeler, yıllık destekleme alacak ve Bakanlığın program ve projelerinden öncelikli yararlanma hakkına sahip olacaklar.
 
Desteklemeler ve eğitimler sonucunda vasıflı ve kayıtlı istihdam sağlanacak. Verilecek eğitimler teorik ve uygulama olarak ikiye ayrılacak. Teorik eğitimler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerinde, uygulamalı eğitimler ise hayvan yetiştiriciliği işletmelerinde gerçekleştirilecek. Eğitimin süresi 15 gün, 120 saat olacak. Projeden yararlanmak isteyen iller, İl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlikleri, Ziraat Odaları ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerinin koordineli çalışmaları ile belirledikleri isimleri Bakanlığa göndererek talepte bulunacak” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
18.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Eğitimli Çoban İstihdamı, Destek Geliyor, çoban, Eğitimli Çoban, istihdam
Link: Eğitimli Çoban İstihdamına Destek Geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız