Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Simide zam yok

TESK Genel Başkanı Palandöken, susam fiyatlarının artmasıyla simide zammın gündeme gelmesinin ardından açıklama yaptı. Palandöken, "Simide zam yok" dedi.
 
ANKARA - Zam söylentilerinin ayyuka çıktığı simitte son noktayı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken koydu. Palandöken, simide zam yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Zam tartışmaları geçtiğimiz hafta Balıkesir Fırıncılar Odası Başkanı ile Bursa Simitçiler Odası Başkanı'nın açıklamaları ile gündeme gelmişti. Susam fiyatlarının yüzde 115 arttığını belirten başkanlar simit zammının kaçınılmaz olduğunu duyurmuştu. Bugün de zam yönünde benzer bir açıklama İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden (İSTESOB) gelmişti. İSTESOB'dan yapılan açıklamada, tamamı ithal edilen susam fiyatının 4 liradan 10 liraya çıkmasıyla simit fiyatlarında yüzde 50 artış beklendiğini bildirmişti. Açıklamada simit fiyatının 2011'de 1 lira olarak belirlendiği ve o günden bugüne artış olmadığı yer almıştı. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul Un-İş Esnaf Odası'ndan zam talebi geldiği taktirde girdi maliyetlerindeki artışa göre bir zammın söz konusu olacağını duyurmuştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise yaptığı yazılı açıklamada, "son gönlerde susama zam yapılması nedeniyle simit fiyatlarında artış olacağı yönündeki açıklamaların spekülatörlerin abartması" olduğunu kaydetti. Palandöken, simite zam yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Simide zam yok, simit, TESK
Link: Simide zam yok




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız