Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çobanlar 'Sertifikalı' Olacak


Torbalı İlçe Tarım Müdürü Kenan Uyar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan sistemle Sertifikalı Çoban Projesi için müracaat beklediklerini açıkladı.

Çobanlığın bir meslek haline getirilmesi amacı ve hayvancılıkta verimin ve bilincin artması için yürürlüğe giren çalışmada, süt hayvancılığı için büyük önem taşıyan hayvan bakıcılığı konusunda eğitim verilecek.

Bölgede çiftçinin başlıca geçim kaynağının süt hayvancılığı olduğunu vurgulayan Kenan Uyar, şöyle konuştu: "İlçemizde bu projeyi hayata geçirmek için çobanlığı meslek olarak yapan vatandaşlarımızın başvurularını bekliyoruz. Yeterli başvuru sayısına ulaşınca kursumuz başlayacak. Kursta teorik ve pratik bilgiler birlikte verilecek. Hayvan beslenmesi, hayvan sağlığı, sağım ve hijyen gibi konular uzmanlar tarafından hızlı öğrenme teknikleri kullanılarak aktarılacak. Hedefimiz hayvan bakıcılarını eğitip hayvan hastalıklarını en aza indirerek, süt verimini ve kalitesini daha da artırmaktır. Hayvan bakıcılığının bir meslek haline gelmesiyle yeni istihdam imkanı sağlanacak."

AVRUPA STANDARTLARINDA OLACAK

Besicilerin söz konusu projeyi desteklediklerini belirten Halil Tosun ve Ruhi Dağlı isimli hayvan yetiştiricileri, Avrupa'da hayvan bakıcılığının ziraat mühendisi gibi eğitim almış uzman kişiler tarafından yapıldığını söyledi. Yetiştirici bir vatandaş, ülkemizde hayvan bakıcılığının bir meslek olarak gelişemediğini belirterek şunları söyledi: "Geliri yüksek ve keyifli bir iş olan bakıcılığı özendirerek yeni bir istihdam fırsatı yaratılacağı umudunu taşıyoruz. Bu proje, aynı zamanda bölgede hayvan sağlığını kontrol altına alarak, verimliliği daha da artırıp üreticinin gelirinin artmasını sağlayacaktır." - İZMİR










http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
25.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: setifikalı çoban
Link: Çobanlar 'Sertifikalı' Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız