Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ulusal Kırmızı Et Konseyi 

Dinlenme İstasyonları Et Kalitesini Artıracak

UKON Yönetim Kurulu Başkanı Yücesan: "Sektörümüze ve gıda sağlığına katkı sağlayacak bu uygulama ile kalitenin bozulmasının önüne geçilecek. 


Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için 8 saati aşan nakillerde dinlenme istasyonları kurulmasının et kalitesini artıracağını, bu nedenle sektör olarak uygulamaya destek verdiklerini belirtti.

Yücesan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların nakiller sırasında tesislerde dinlendirilmesinin sektöre maliyet yükü getireceğinin farkında olduklarını ancak söz konusu uygulamadan vazgeçilmemesi gerektiğini ifade etti.

Uzun süreli nakillerde hayvanların tesislerde dinlendirilmesine ilişkin uygulamanın et kalitesine olumlu yansıyacağını vurgulayan Yücesan, "Hayvanların uzun yolculuklar sonrasında dinlenememesi et kalitesini düşürüyordu. Pembe olması, albenili olması gereken etin rengi koyulaşıyor ve depolarda dayanma süresi çok kısa oluyordu. Sektörümüze ve gıda sağlığına katkı sağlayacak bu uygulama ile kalitenin bozulmasının önüne geçilecek. Sanayiciler olarak et kalitesini yükseltecek bu çalışmayı destekliyoruz" diye konuştu.

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Genel Koordinatörü Şaban Aydemir de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen taslağın hayvan refahı ve et kalitesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Söz konusu uygulamada önceliğin hayvan refahının artırılması olduğunu vurgulayan Aydemir, hayvanların nakil sırasında yaşadıkları stresin etteki laktik asit birikimini artırdığını, bunun da etin sertleşmesine yol açtığını anlattı. Aydemir, hayvanların kurulacak istasyonlarda dinlenmesinin ve ihtiyaçlarının karşılanmasının etin kalitesini de yükselteceğini belirtti.

- Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmelik Taslağı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmelik Taslağına göre, 8 saati aşan büyükbaş ve küçükbaş nakillerinde hayvanlar bakım ve beslenme için kurulacak istasyonlarda dinlendirilecek. Hayvanlar araçtan indirilip dinlendirildikten sonra yolculuğa devam edebilecek.

Bu yolculuklar için yolculuk kütüğü ve yolculuk kütüğünde nakil planı, çıkış yeri, varış yeri, nakliyat şirketi beyanı ve karşılaşılan olağandışı olaylara ilişkin raporlar tutulması zorunlu hale gelecek. AB mevzuatına uyumlu olarak hazırlanan tasarı kapsamında, dinlenme istasyonları kamu ve özel sektör eliyle kurulabilecek. - Ankara









http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
25.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Dinlenme İstasyonları Et Kalitesini Artıracak,Ulusal Kırmızı Et Konseyi
Link: Dinlenme İstasyonları Et Kalitesini Artıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız