Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Projesi

MALATYA (İHA) - Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Projesi uygulamasının sonucunda hizmet götürülen çiftçi sayısının 4 yılda yaklaşık 14 kat arttı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, “Projenin başladığı 2006 yılından itibaren İl Müdürlüğümüzce konuya hassasiyetle yaklaşılmış, ilk iki yılda projenin alt yapısının oluşturulması çalışmaları tamamlanmıştır. Bu dönemde, kurulan danışmanlık şirketlerine yetki verilmesi, hizmet sunacak danışmanlara eğitim verilmesi ve uygulamada birlikteliğin sağlanması çalışmaları gerçekleştirilmiştir. 2009 yılından itibaren fiilen hayata geçirilen projeyle 2010 yılında bir özel danışmanlık şirketi ve üretici birliği tarafından danışmanlık hizmeti verilen 170 çiftçi için 85 bin TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2013 yılında ise 6 şirket, 4 Üretici ve Yetiştirici Birliği’nin 54 teknik personeli ve 3 serbest danışman olmak üzere toplam 57 teknik eleman tarafından tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunulan toplam 2 bin 405 çiftçi için 1 milyon 443 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Projeyle hizmet götürülen çiftçi sayısı 4 yılda yaklaşık 14 kat artmıştır” dedi.
Aytekin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
“Çiftçilerimizin projeye katılımlarındaki artış proje başarısının bir göstergesi olmakla beraber, son teknik komite toplantısında alınan karar doğrultusunda danışmanlık hizmeti sunulan alanlarda yapılan denetimlerde, çiftçilerin sunulan hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirmeleri bizi ayrıca sevindirmektedir. Teknik elemanlarca sunulan hizmetlerden özellikle toprak tahliline göre gübreleme, zamanında ve gerekli ilaçla gerekli dozda uygulatılan zirai mücadele uygulamalarıyla hem çevrenin korunması hem de giderlerin azaltılması ve uygulamanın amacına ulaşması açısından çok önemlidir. Bu projenin uygulanmasında ülke genelinde en başarılı iller arasında yer almamız da projeyi daha da geliştirmek açısından çalışmalarımızda bize ivme katmaktadır.”
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Projesi
Link: Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız