Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TGDF Kongresi’nde Gıda Sektörünün Nabzı Tutuldu

ADANA (İHA) - Adana Sanayi Odası Meclisi ve 3. Grup Muhtelif Gıda Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Çomu’nun Adana’yı temsilen katıldığı Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Gıda Kongresi’nde gıda sektörünün nabzı tutuldu.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla Antalya’da düzenlenen TGDF Gıda Kongresi’nde bu yıl birçok yenilik de gündeme alındı. Dünyada eşi benzeri bulunmayan ve yeni bir uygulama olan Ürün Doğrulama Takip Sistemi (ÜDTS) ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirildi. ÜDTS uygulaması ile, sahte, taklit ve tağşişli ürünlerin üretiminin ve satışının engellenmesi amaçlandığı, ancak gıda üreticilerinin bu sisteme dair tedirginliklerinin de ele alındığı kongreye, 2023 bildirgesi de sunuldu.
Gayri safi milli hasıla içerisinde 280 milyar TL’ye yaklaşan payı, 35 binden fazla işletmesi, milyonlarca çalışanı ile Türkiye ekonomisinin en büyük sanayilerinden biri olan ve dünya gıda ihracatında 15. sırada yer alan Türk Gıda ve İçecek Sanayi yayınladığı 2023 Bildirgesi’nde, gıdaya ulaşımın ve güvenli gıda tüketiminin evrensel bir insan hakkı olduğu, bireylerin güvenli gıda erişinin hiçbir koşulda kesintiye uğramaması gerektiği vurgulandı.
 
Gıda güvenliğinin, halk sağlığının korunmasında en temel etken olduğu belirtilen bildirgede, şöyle denildi:
 
“Gıdaların ambalajlanması, gıda güvenliğinin sağlanması için temel bir gereklilik ve kuraldır. Yeni teknolojiler ve bilimsel buluşların hedefi halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek tüm insanların yeterli gıdaya en ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde ulaşmasını sağlamak ve sağlayan korumaktır. Halk sağlığının korunmasını, geliştirilmesini ve tüketicilerin bilinçlendirilmesini hedefleyen her türlü faaliyet ve düzenlemenin esasini bilimsel verilere dayalı bilgi paylaşımı oluşturmalıdır. Bireyler yasakçı yaklaşımlarla değil, bilimsel ve doğru bilgiyle donatılmalıdır. Tüm gıda tedarik zincirinin güvenceye alınması güvenli, yüksek kaliteli, rekabetçi tarımsal ham madde üretimine bağlıdır. Yasal düzenlemeler gıda güvencesini esas almalı adil rekabet ortamını desteklemelidir.”
 
Adana Gıda Sanayisi için de oldukça önemli olan TGDF Gıda Kongresine, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ve 3. Grup Muhtelif Gıda Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Çomu katılarak bölgeyi temsil etmiş oldu.
 
 

Ekleme Tarihi
26.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Burhaniye, Şeker Otu
Link: TGDF Kongresi’nde Gıda Sektörünün Nabzı Tutuldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız