Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Afyonkarahisar’da Hayvancılık Hizmetlerinde Yeni Bir Uygulama

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayvancılık hizmetleri kapsamında kentte yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulamada her hayvan için bir pasaport verileceği ve bu pasaport elektronik sistemden okutulduğunda hayvana ait tüm bilgilere kısa sürede ulaşılacağı bildirildi.
 
Başlatılan uygulama hakkında açıklama yapan Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, yaptığı açıklamada bu uygulamanın kentte ilk olarak Çayırbağ Kasabasında faaliyete geçtiğini dile getirdi. Bu uygulamanın çiftçilere büyük kolaylık sağlayacağını belirten Arap, sistemin hayvan alım satım hareketlerinde artış meydana getirdiğini kaydetti. Açıklamasında çalışmanın öneminden bahseden Arap konuşmasına şunları ekledi:
 
“Bu sistem sayesinde son iki hafta içerisinde veteriner sağlık raporu alan üretici sayısında iki katı bir artış meydana gelirken diğer illerden yapılan nakil işlemlerinde büyük bir artış sağlanmıştır. Pasaport okuma sistemi sayesinde hayvan pazarında yapılması gereken işlemler ve iş yükü yarı yarıya düşmüştür. Ayrıca çiftçilerimize yapılmak istenen duyurular bu sistemle anında yapılabilmektedir. Hayvana ait her türlü bilgi anında görülebildiği için hayvan alım satımlarına paralel olarak üreticilerimizde güven oluşmasını sağladı. Bu sistemde pasaportunu okutan vatandaşımız hayvanın nereden geldiği, yaş ve cins gibi bilgilerini çok kısa bir sürede öğrenebilmektedir. Yaptığımız tüm çalışmalar üreticilerimizin işlemlerinin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini sağlamak içindir.” 
 
 

Ekleme Tarihi
26.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Afyonkarahisar, Hayvancılık Hizmetleri, Yeni Bir Uygulama
Link: Afyonkarahisar’da Hayvancılık Hizmetlerinde Yeni Bir Uygulama




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız