Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Reyhanlı'daki fırınlar Suriye ekmeğine tepki için eylem yaptı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye ekmeği satıldığı için satışlarının azaldığını savunan fırıncılar bugün ekmek çıkarmadı. İlçede bulunan 80 fırın sahibi Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile görüşerek sorunlarını dile getirdi.

Fırın sahibi İbrahim Ova, Suriye ekmeğinin Reyhanlı’da satılmasını istemediklerini belirterek, sorunun çözümüne kadar fırınları açmama kararı aldıklarını söyledi. Ova, “İlçe dışından temin edilen Suriye ekmeği Reyhanlı'da satılıyor. Bu durumda çalışamıyoruz. Bugün itibari ile ilçede tüm fırınlar kapalı ve ekmek pişirimi yapılmadı. İlçede Suriye ekmeği satılmasın.” dedi.

Ekmek fırını sahibi Ergin Kanmaz ise, 70’e yakın kayıtlı fırın olduğunu ortalama 30 bin ekmek üretildiğini belirterek, “Daha önce 50 bine yakın ekmek üretimi yapılıyordu. Suriye ekmeği nedeniyle bu rakam 25 bine düştü. Ayrıca halkımızda evinde tandırda ekmek yapıyor. Suriye ekmeği satılınca da biz iş yapmaza hale geldik. Hatta işçi çıkarmak zorunda kaldık.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Şanverdi'de fırıncılara itidal tavsiyesinde bulunarak, “Bazı konuları yasalar dışında, zorbalıkla çözüm arayışına girdiğiniz zaman sonuç elde edilemez. Bu durumda ilgili şahıslara ricada bulunur ve ilçeye Suriye ekmeği getirmemelerini sağlarız. Elimizden geldiğince sizlerin ekmeği ile oynanmaması için gereken çabayı gösteririz. Ancak yasalara baktığımızda dışarıdan lavaş ekmek getirip, satmanın sakıncası yok. Yapmamız gereken, onlara rica eder ve 'Reyhanlı’ya gelmeyin' diyebiliriz. Aldığınız karar yanlıştır. Şu anda 100 bine yakın nüfusa sahip ilçede ekmek pişirmemekle sorun çözülmez, insanlar gidip dışarıdan ekmek temin edecekler.” dedi. Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile konuşan fırıncılar yarın normal çalışma düzenine gireceklerini, ancak soruna da çözüm bulunmasını istedi. 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
27.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Reyhanlı'daki fırınlar, Suriye ekmeğine, tepki için eylem yaptı, ekmek, eylem, Suriye
Link: Reyhanlı'daki fırınlar Suriye ekmeğine tepki için eylem yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız