Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hattat ABD’ye Traktör Satacak

BARTIN (İHA) - Türkiye‘nin patent şampiyonu Hema Endüstri ile birlikte yapmış olduğu AR-GE çalışmaları sonucunda Türkiye’nin en az yakıt yakan yerli traktörlerini üreten Hattat Traktör, yeni modellerini Kasım ayında Almanya’da gerçekleşen Agritechnica-Hannover fuarında sergiledi.
 
Yaklaşık 450 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük tarım fuarında konuşan Hattat Tarım İhracat Müdürü Duysen Erdoğan, aralarında ABD'de olan 54 farklı ülke ile traktör satışı için görüşme yaptıklarını açıkladı.
 
Hattat Tarım İhracat Müdürü Duysen Erdoğan, Kasım ayında düzenlenen Agritechnica - Hannover Fuarı’nın ardından, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
Erdoğan, “Fuarda aralarında da ABD bulunan 54 farklı ülkeden traktörlerimiz ile ilgili talep geldi. Şu an 40 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz, fuar sonunda bu sayıyı 60’a çıkaracağız. Fuarda başta Almanya olmak üzere ABD, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika, Uruguay, Bostwana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hırvatistan, Slovenya, Letonya, Litvanya, Panama, İtalya, Avusturya, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Fas, Libya, Romanya, Bosna Hersek, Zambia, Güney Kıbrıs, İsviçre, Ukrayna, Lüksemburg, Siera Lione, Şili, İsrail, Rusya, Mısır, Güney Sudan, Moritanya, İran, Paraguay, Portekiz, Polonya, Avusturya, Cezayir, Hindistan, Kenya, Tunus, Tanzanya, Ruanda, Japonya, Çin, Macaristan, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan ve Meksikalı firmalar ile ciddi görüşmelerimiz oldu" dedi.
 
Erdoğan, ayrıca, “Avrupalı çiftçi ve firmalar Türkiye’de üretilen traktörümüzün kalitesine güveniyorlar. Hattat Traktörü diğer yerli traktör markalarından ayıran en büyük fark ise traktörü oluşturan hidrolik sistem, ön aks, transmisyon ve dişilileri kendi tesislerinde tasarlayarak üretmesidir. Yurtdışında sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz dışında yurtiçinde de traktör denildiğinde akla gelen ilk markalar arasındayız. Hedefimiz otomobilde yapılamayanı yaparak her yönüyle yerli Hattat Traktörü ‘Bir Dünya Markası’ halinde getirerek istihdamı ve ihracatımızı daha da artırmaktır’’ diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HATTAT TARIM MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
 
Hattat Holding bünyesinde 1998 yılında bir pazarlama şirketi olarak kurulan Hattat Tarım Makineleri A.Ş, 2007 yılında traktör üretimine başlamış, 6 yılda Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermaye, yan sanayi ve altyapı ile traktör üreten ve sektöründe ihracat lideri durumuna gelmiştir. Hattat Tarım, yurt içinde Hattat, Valtra ve Ferrari markaları ile çiftçilere ulaşmayı sürdürmektedir. 2009 yılından bu yana ihracat yapan Hattat Tarım, Avrupa’ya Hattat, HTT ve Pol-Mot marka traktörlerin satışını yapmaktadır. Hattat Tarım, üretimini yaptığı Hattat Marka traktörlerin yüzde 40’ını yurtdışına ihraç etmektedir. Yurtdışında 40 dan fazla ülkeye Hattat , HTT ve Polmot markalarıyla ihracat yapan Hattat Traktör, katıldığı tüm uluslar arası yarışmalardan da birincilikle döndü.
 
Yurtdışında kalite ve teknolojik özellikleri ile Dünya devlerine kafa tutan Hattat Traktör, 2010 yılında A 90 Modeliyle Polonya da yılın traktörü ve yılın kabin tasarım ödülünü , 2011 yılında İrlanda da A 110 modeliyle Pulluk şampiyonu ve son olarak da 2012 yılında yine A 110 modeliyle Letonya da pulluk şampiyonu oldu. Çerkezköy’de 200 bin m2’lik tesislerde Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fabrikası Hema Endüstri A.Ş ile birlikte traktör üretimini gerçekleştiren Hattat Tarım, otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarak yıllık 20 bin üretim kapasitesi bulunan fabrikasında, 5000’den fazla kişiye istihdam sağlamakla birlikte 50 beygir gücünden 102 beygir gücüne kadar toplam 209 model traktör üretmektedir.
 
 

Ekleme Tarihi
27.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hattat, ABD’ye Traktör, Satacak, traktör, Bartın
Link: Hattat ABD’ye Traktör Satacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız