Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kalder Kaizen Ödülü TürkTraktör’ün

TürkTraktör, 16. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’nda, Kaizen ödülünü aldı. TürkTraktör’ün ödüle layık görülen “PPA (Noktasal Proses Analizi) İleri Kaizeni” çalışması, makine kaynaklı arızaları ortadan kaldırıyor.


Türkiye tarım sektörünün lider ismi TürkTraktör, kalite ve mükemmellik konusunda çalışmalar yürüten KalDer tarafından, Kaizen ödülünü almaya layık bulundu. KalDer’in ulusal çapta düzenlediği 16. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’nda takdim edilen ödülü, kaizeni gerçekleştiren Kayıp Avcıları İleri Kaizen ekibi teslim aldı.
 
TürkTraktör’ün ödüle layık görüldüğü “PPA – İleri Kaizen” çalışması montaj hattında bulunan fren hava alma ve yağ dolum cihazında tamamlanmıştır. Çalışmanın amacı, cihazın fren sistemindeki havayı alamaması (vakumlayamaması) nedeni ile yapılması zorunlu olan kurtarma işçiliğini sıfırlamak ve kurtarma işçiliği sırasında meydana gelen iş güvenliği ve çevre ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak olarak belirlenmiştir. Bu amaç doğrultusunda makine kaynaklı sorunların giderilmesi için kullanılan Noktasal Proses Analizi (Process Point Analysis – PPA) uygulanmıştır. Bu çalışma kapsamında Noktasal Proses Analizi’nin 7 adımı kullanılarak proses noktasına etki edebilecek cihazın bütün komponentleri analiz edilmiş, sorun belirlenen komponentler iyileştirilmiş ve gelecekte aynı sorunu doğurabilecek komponentler için “Nedenini Bil (Know-Why)” sistemi oluşturularak tezgahın sadece bugün değil, gelecekte de problemsiz çalışması için gerekli bilgi oluşturulmuştur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Makine kaynaklı sorunların çözümünde örnek çalışma
 
Ödülle ilgili yorumlarını paylaşan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta; “Kalite konusunda katkı sağlayan bu çalışma, TürkTraktör’ün sürekli iyileştirme felsefesinin bir parçasıdır. Sektörün öncüsü olma rolümüz, birçok sorumluluğu da beraberinde getiriyor. İş süreçlerinin en iyi şekilde yönetilmesi, iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve kalite her zaman önceliklendirilmesine önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu ödülün, sektördeki teknolojilerin ve çalışma süreçlerinin de geliştirilmesi adına önem taşıdığına inanıyorum” dedi.

Kaizen kategorisinde verilen ödül; Türkiye’deki kurum ve kuruluşlarda, kuruma değer katan ekip çalışmalarının teşvik edilmesini sağlamak ve çalışanların kalite gelişimine katkılarını ödüllendirmek amacını taşıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TürkTraktör Hakkında

Türkiye otomotiv sanayinin ilk üreticisi olarak 1954 yılında faaliyete geçen TürkTraktör, bugün Avrupa’nın en büyük traktör üreticileri arasında yer almaktadır. TürkTraktör’ün 1955 yılında 815 adet olan üretim adedi, 2012 yılı sonunda 40 bin adede ulaşmış durumdadır. Türkiye'de açık ara pazar lideri olan TürkTraktör, bugüne kadar toplam 130’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmiştir. Koç Topluluğu ile dünyanın en büyük traktör üreticilerinden CNH Industrial’ın ortak olduğu şirketin hisselerinin yüzde 24,9'u BIST’de işlem görmektedir. TürkTraktör, Case IH ve New Holland marka traktör ve ziraat ekipmanlarının üretiminin yanı sıra, New Holland TDD ile Case IH JX seri traktörlerin dünyadaki tek tasarım merkezi, Utility seri traktörlerin dünyadaki tek üretim merkezi ve 66 serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezidir. Ankara'da bulunan TürkTraktör tesislerinde 2.600’ü aşkın kişi çalışmaktadır. "Bugün ve gelecekte modern tarıma yön veren şirket olmak" ilkesiyle hareket eden TürkTraktör, ülkemizin tarım ekonomisinde verimliliğin en büyük destekçisi ve yarım yüzyılı aşkın deneyimiyle 23 milyonluk kırsal nüfusumuzun refahını artıran gerçek bir dosttur.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kalder Kaizen Ödülü, TürkTraktör, Ankara, tarım
Link: Kalder Kaizen Ödülü TürkTraktör’ün




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız