Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TARSİM Aksaraylı Çiftçilerin Hasarını Ödedi
 
AKSARAY (İHA) - 2013 yılı Türkiye genelinde sigortasını yaptıran üreticilere 350 milyon TL’nin üzerinde hasar ödeyen Tarım Sigortaları havuzu (TARSİM), Aksaray’da doğal riskler sebebi ile sigortalı bitkisel ürünlerinin ve hayvanlarının hasar görmesi sonucu ödemelerini almış üreticilerden 9’una sembolik olarak ödeme yaptı.
 
Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarım sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Ergürülü, Tarım Sigortalar Havuzu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve çok sayıda çiftçi katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TARSİM hakkında bilgi veren Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Ergürülü, TARSİM’in çiftçinin garanti belgesi olduğunu belirterek, “TARSİM tarım sigortaları sisteminin kısa adıdır. Çiftçilerimizin zarar gördükleri zaman üretimlerini sürdürebilmelerini kıla bilmek ve üretimde kalabilmelerini sağlamak için çıkartılmış olan sigorta sisteminin kısa adıdır. Çiftçilerimiz zarar gördükleri zaman ne yapacaklarını, gelecek sene üretimi nasıl sürdürecekleri konusunda çok ciddi endişeler taşıyorlardı. Bu endişelerden kurtulabilmek için gelecek sene de üretimi sürdürebilmeleri için mutlak suretle sigorta yaptırmaları gerekiyor.
 
Sigortada devlet desteği bulunmaktadır. Tüm sigorta branşlarında yüzde 50 devlet desteği verilmektedir. İlave olarak don riski sigortası yaptıranlara da 3’te 2 oranında bir ilave prim desteği yapılmaktadır. Çiftçilerimiz sigorta yaptırdıkları takdirde hasar gördüklerinde hasar tazminatlarını sigorta bedelleri üzerinden almaktadırlar. Tabi ki Aksaray’da da bugün bu konunun gündeme gelmesi ve 2013 yılında zarar gören çiftçilerimizin çeklerini temsili olarak vermek için burada bulunuyoruz. Bunun tüm çiftçilerimiz tarafından duyurulmasını, anlaşılmasını ve bu meyanda da gelecek senelerde sigorta yaptırmalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Bu gayretler içerisinde çiftçilerimize mutlak suretle önümüzdeki sene için sigorta yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.
  
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, “Tarım ve hayvancılık sektörü tabi afetlere karşı risk altında yapılan bir üretim modelleridir. Bahçemizde meyve ağacımıza, tarladaki buğdayımıza veya diğer tarla ürünlerimize bir aşırı yağmur yağdığında selden, don olaylarından tabi afetler karşısında risk altındadır” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından çiftçilere TARSİM ile ilgili bilgiler sunulurken, son olarak hasadı zarar gören çiftçilere temsili olarak zararlarını karşılayan ödemeler yapıldı. 
 
 

Ekleme Tarihi
27.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TARSİM, Aksaraylı Çiftçiler, Hasar, Ödeme
Link: TARSİM Aksaraylı Çiftçilerin Hasarını Ödedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız