Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Koyunlara Konforlu Seyahat Hakkı Geliyor

BURSA (İHA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde besicilere yıl başında yürürlüğe girecek olan ‘Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği’ anlatıldı.

Halk Kütüphanesi'ndeki toplantının açış konuşmasını yapan İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “24.12.2011 tarih ve 28152 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği ocak ayında yürürlüğe girecek. Burada bakıcı, nakliyeci ve sürücülere kısa süreli eğitimler vereceğiz. Eğitim sonunda da belge vereceğiz. 2013 yılı Ocak ayından itibaren bu eğitimi almamış, belge sahibi olmamış insanlara, kanunun öngördüğü ölçülerde cezaî müeyyide uygulanacak. Burada önemli olan hayvanın huzur ve refahı. Yönetmelik çerçevesinde istenen bu. Kamyon kasasına 10 hayvan konulması gerekirken, 15 hayvan yüklemeyeceksin. Ayrıca bakıcının da gerekli bir eğitim alması gerekiyor” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yönetmelikle ilgili bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Muhterem Çakır ise, “Bu yönetmeliğin gayesi, canlı omurgalı hayvanların yurt içindeki nakilleri sırasında korunmalarını ve hayvan refahı kurallarına uyulmasını güvence altına almak. Ocak ayında yürürlüğe girecek yönetmelikle ilgili bu eğitimlere katılarak gerekli belgeleri edinmeyenler, 2014 yılı başından itibaren hayvan nakli ile alım ve satımı yapamayacak. Sektör çalışanlarından gelecek taleplere göre eğitimlere devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
27.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Koyunlara, Konforlu Seyahat Hakk,ı Geliyor, koyun
Link: Koyunlara Konforlu Seyahat Hakkı Geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız