Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Balıkesir'de Çiftçilere Makine Ekipman Dağıtımı Yapıldı

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünce, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi 9. Etap Makine Ekipman dağıtım töreni düzenlendi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene, Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcı Ahmet Yılmaz, Karesi Kaymakamı Bayram Gale, Altı Eylül Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Tarım İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, kurum amirleri ile Birlik temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Törenin açılışında konuşan Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayram Ali Alanlı, "Tarım, ilimizin en önemli ekonomik faaliyetlerinden birisidir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız dünyada gelişen tarımsal teknolojiye uyum sağlamak ve çiftçimizi kalkındırmak için değişik destek ve teşviklerle tarımsal kesime katkı sunmaktadır. Bu kapsamda ilimizde tarımsal üretime 2013 yılında alet, ekipman desteklemesi kapsamında tüm ilçelerimiz dahil olmak üzere 31 çeşit makine ile bin 151 çiftçimize 4 milyon 846 bin 707 TL tutarında hibe desteği yapılmıştır" dedi.
 
Vali Ahmet Turhan da tarım hibe desteği alan çiftçilere hayırlı olmasını dilerken yeni ekipmanları da güle güle kullanmalarını diledi. Vali Turhan, “Tarımın önemini hepimiz biliyoruz. Dünyada tarım alanında ciddi bir rekabet var. Bu rekabette Türkiye’nin yerini alabilmesi açısından tarım aletlerinin doğru kullanılması gerektiğini biliyoruz. Balıkesir tarım alanında güçlü dinamiklere sahip bir şehir. Teknolojiyi takip edip, en iyi verimi alamazsak bu alanda verimi kaybetmiş oluruz. Hibe desteği sadece çiftçilerimize fayda sağlamayacak. Aynı zamanda makine aletlerinin büyük bir kısmı Balıkesir de üretiliyor. Sanayiciye ve istihdama da katkı sağlıyor.
 
Devlet olarak bizler vatandaşa yardımcı olmalıyız. Vatandaşımızı bilgilendirmemiz gerekiyor. Bizler proje yapma konusunda sizlere her türlü kolaylığı göstereceğiz. Kalkınma ajansımızın güzel hibe programları var. Özellikle tarıma dayalı hibe projelerine ağırlık vereceğiz. Önümüzdeki süreçte Balıkesir olarak ihracatımızı 7-8 milyar dolara çıkartma hedefimiz var. Tarımda her zaman söz sahibi olmaya devam edeceğiz. Tohum ve damızlık alanlarına da girmemiz gerektiğine inanıyorum. Projelerimizle Köylümüzün daha çok kazanmasını istiyorum. Köylümüzün köyde geçimini sağlaması gelirini artırması önemlidir. Bu kapsamda modern tarım aletlerinin kullanılması köylünün birim alanda elde ettiği geliri artıracaktır" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından, 9. Etap Makine Ekipman Desteklemeleri kapsamında desteklenen makine-ekipmanların tanıtımları yapıldıktan sonra çiftçilere makineleri teslim edildi.
 
 

Ekleme Tarihi
28.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Balıkesir, Çiftçiler, Makine Ekipman Dağıtımı, destek
Link: Balıkesir'de Çiftçilere Makine Ekipman Dağıtımı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız