Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Toksöz Grup İspanyol Zumos Palma'yı aldı

Sanovel İlaç'ı bünyesinde bulunduran Toksöz Grup İspanyol meyve suyu üreticisi Zumos Palma'yı bünyesine kattı. Zumos Palma'nın yılda 200 milyon litrelik üretim kapasitesi bulunuyor.

Sanovel İlaç'ı bünyesinde bulunduran Toksöz Grup İspanyol meyve suyu üreticisi Zumos Palma'yı bünyesine kattı. Zumos Palma'nın yılda 200 milyon litrelik üretim kapasitesi bulunuyor. Toksöz Grup, geçtiğimiz aylarda İtalyan çikolata markası Pernigotti’yi satın almasının ardından, şimdi de İspanya’nın yüzde yüz doğal meyve suyu üretiminde lider üreticilerinden biri olan Zumos Palma’yı bünyesine kattı.

Toksöz Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz satın almayla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Toksöz Grup olarak, 2013 başından itibaren paylaştığımız üzere, ülkemizde yaptığımız önemli yatımların ardından yurtdışında da adımızdan söz ettirecek satın alma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Zumos Palma şirketini, Pascual Grup’tan satın alma sürecini tamamladık. Bu satın alma, grubumuzun Avrupa başta olmak üzere, dünyada yeni pazarlarda var olma hedefindeki kararlılığının önemli bir göstergesidir.”

AİLE ŞİRKETİ OLMALARI ÖNEMLİYDİ
 
Zumos Palma satış süreciyle ilgili Pascual Grup’un neden kendilerini tercih ettiğine de değinen Ahmet Toksöz, “Bizim de onlar gibi bir aile şirketi olmamız, kaliteden ödün vermemek, doğal ürünleri tüketiciye sunmak gibi benzeri değerleri paylaşmamız, ilaç alanındaki tecrübemizi gıda sektörüne aktararak yüksek kalitede üretim yapmamız, ve Avrupa’daki hızla gelişen gücümüz bizi tercih etmelerindeki önemli sebepler arasında yer alıyor” dedi.

200 MİLYON LİTRE ÜRETİYOR
 
İspanya’nın en büyük meyve suyu üreticilerinden Zumos Palma İspanya’nın en iyi meyvelerinin yetiştiği Andalucia’da yer alan meyve bahçeleri ile Zumos Palma, İspanyol rakiplerinin önüne geçiyor. Gün boyu izlenen meyve bahçelerinin ürünleri, son teknolojiyle donatılmış, 40 bin metrekare büyüklükteki tesislerde işleniyor. Meyve suyu işleme büyüklüğü açısından Avrupa’da üçüncü sırada bulunan ve meyve suyu pazarının liderleri arasında yer alan Zumos Palma, yılda 200 milyon litre üretim kapasitesine sahiptir.

YÜZDE 18 ÇİKOLATA VE DONDURMADAN
 
Stratejik adımlarla büyüyen bir grup: Toksöz Grup Eczacı Erol Toksöz tarafından kurulan Toksöz Grup, Türkiye’de gıda, ilaç ve enerji olmak üzere üç ana alanda faaliyet gösteriyor. Sanset Gıda’ya ait Tadelle, Sarelle, Sagra, Gol ve L’era Fresca markaları ile gıda sektöründe yer alan Toksöz Grup, 450 Milyon Euro olan cirosunun yaklaşık yüzde 18’ini çikolata ve dondurma satışlarından elde ediyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Toksöz Grup, İspanyol Zumos Palma, ekonomi
Link: Toksöz Grup İspanyol Zumos Palma'yı aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız