Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bursa'da simidi 50 kuruşa satıyor

Un ve susam fiyatlarına yapılan zamlar simidi de vurdu. İstanbul’da 1.40, Adapazarı’nda 1,20 liradan satılan 100 gramlık simit Bursa’da 1 lira. Bazı işletmeciler ise 'bir simitte 10 kuruşluk susam var' diyerek 50 kuruştan simit satıyor.

Geçen sene kilosu 4-5 lira seviyesinde olan susamın bu yılki perakende satış fiyatı 9-9,5 lirayı buldu. Una gelen zamlar sonrası simit fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, şehirde 2 Eylül’den buyana 100 gram simidin 1 liradan satıldığını söyledi. Başkan Pınar şunları kaydetti: "Susam ve un zamlarını sineye çekerek zam yapmadı. Esnaflarımız maliyetlerine mal satmaktadır. Poğaça, simit, börek, yufka satmaktadır. Bu da esnaflarımızı mağdur ediyor. Bursa’da 100 gram simit 1 liradan satılıyor. Daha ucuza satan yerler var. İstanbul’da 1 lira 40 kuruş, Adapazarı’nda 1 lira 20 kuruş. Biz daha kaliteli daha ucuz simit satmak istiyor. Saraylardan gelen simidi halkımıza pahalı yedirmek istemiyoruz."

Şehirdeki bazı esnafların simidi 50 gramdan sattığını belirten Pınar, "Onlar da önümüzdeki günlerde fiyatlarını yükseltecek. Bir simitte susamın maliyeti yüzde 30’dur. 9 liradan susam alırsan 50 kuruşa simit satmak biraz abes düşer. Ucuz simitler de gramajı düşük. 70-80 gram simit 50 kuruşa satılıyor." dedi.

"BİR SENE DAHA SİMİDİ 50 KURUŞTAN SATACAĞIM, KAZANMASAM SATAR MIYIM?"

Bursa’da 50 kuruşa simit satan Taş Fırın'ın sahibi Gürsel Kavan, susama yapılan zamlara rağmen bir sene boyunca simidi 50 kuruştan satacağını söyledi. Kavan şunları dile getirdi: "Susam fiyatları zamlandı derken, fazla büyük zam gelmedi. Normal zamlara göre bir simidin üzerinde 10 kuruşluk susam var. Zamdan önce 6 kuruşluk susam vardı, şimdi 10 kuruşluk susam var. Üzerine 4 kuruşluk zam geldi. Görüyorsunuz, ucuz olunca insanlar daha güzel mutlu oluyor. Simit 110 gram. Bu konuda hükümetimizi suçluyor, başbakanımızı suçluyor. Başbakanımızın simitle ne alakası var. Başbakan gelip simitle mi uğraşacak. 1 lira 40 kuruşluk zamma karşıyım, her zaman buna tepkimi göstereceğim. Bir sene daha 50 kuruştan devam edeceğim. Şuan para kazanıyorum, niye manyak mıyım ben? Kar etmeden 50 kuruşa simit satar mıyım. 1 lira 40 kuruşa satan da kar ediyor."
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bursa, simit, 50 kuruşa satıyor
Link: Bursa'da simidi 50 kuruşa satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız