Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Zeytin hasat sırıkları satılmaya başladı 

Zeytin hasat sırıkları satılmaya başladı

AYDIN (CİHAN)- Aydın´da dağlık arazilerde bulunan zeytin ve cevizleri hasat ekmek için kullanılan sırıklar, teknolojiye rağmen hâlâ ilgi görüyor.
 
Deli kestane ağacının dalından yapılan ve teknolojik makinelere rağmen üreticilerin rağbet ettiği sırıklar, 10 ile 60 lira arasında satılıyor. Kestane sırığının tercih edilmesinin en büyük sebebi, esnek ve sağlam olması. Özellikle dağlık alanlardaki zeytin hasatlarında kullanılan sırıklar, Aydın'ın en büyük pazarı olan Salı Pazarı'nda üreticilerin beğenisine sunuluyor.

Bu yıl zeytin az olduğu için satışların da az olduğunu belirten zeytin çırpma sırığı satıcısı Mehmet Sarı, “Köylülerimiz boy boy olan zeytin sırığıyla zeytinlerini hasat ediyor. Bu sırık, deli kestane ağacından yapılıyor. 12 kez elden geçiriliyor, düzelterek satışa sunuluyor. Esnek ve sağlam olduğu için zeytin çırpmada en çok deli kestane sırığı tercih ediliyor. Çamdan ve hayıttan da yapılıyor ancak bu kadar sağlam olmuyor. Bu yıl, geçen yıllara oranla zeytin de az olduğu için satışlarımız az ama Allah bereket versin.” dedi.

Deli kestane ağacının dalından yapılan zeytin sırığının 12 kez elden geçtiğini, fırınlandığını, mengenede düzeltildiği ve düzgün bir şekle sokulduğunu anlatan Numan Kılıç da boy boy sırıkların, kullanıcılar tarafından ihtiyaçlarına göre tercih edildiğini söyledi. Alıcıların sırığı sallamasının sebebinin, sağlam ve esnekliğine bakmak olduğunu ifade eden Kılıç, satışlardan memnun olduğunu söyledi.
 
 

Ekleme Tarihi
04.12.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Zeytin hasat sırıkları satılmaya başladı
Link: Zeytin hasat sırıkları satılmaya başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız