Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Toksöz Zumasol 

Toksöz Zumasol'e 40 milyon euro ödedi

O satış 40 milyon euroya gerçekleşti

Geçen cumartesi günü İspanyol Zumasol'ü bünyesine katan Toksöz Grup İspanyol basınına göre bu satışa 40 milyon euro ödedi.


İSPANYA’nın önemli meyve suyu markalarından ’Zumos Pascual’, gıda, ilaç ve enerji alanında Türkiye’nin lider gruplarından Toksöz Grup tarafından satın alınmıştı. İspanyol basını ise satışın yaklaşık 40 milyon euroya gerçekleştirildiğini duyurdu. ABC gazetesi, ’Türk grubu Toksöz Zumos Pascual’ın kontrolünü ele geçirdi’ başlığı ile yayınladığı haberinde anlaşmaya göre Zumos Pascual hisselerinin el değiştirmesi ile Toksöz Grubunun bu markanın ulusal ve uluslar arası ticaretine katkı sağlayacağı belirtildi.

İŞLERİNİ KAYBETMEYECEKLER
Zumos Pascual’ın satılması ile bu şirketten alacağı olan banka ve firmaların rahat bir nefes aldığına yer veren gazete, Pascual’ın 2012 yılı brüt karının 75 milyon euro olduğunu kaydetti. Eski yönetimin İspanya satışlarında Toksöz grubuna lojistik destek vermeye devam edeceğine de yer veren ABC gazetesi ayrıca bu el değiştirme ile birlikte çalışanların da işlerini kaybetme korkusu yaşamaması gerektiğine değindi.

YURTDIŞI AĞINI GÜÇLENDİRMEK İSTİYOR
Toksöz Grup; geçen aylarda İtalyan çikolata markası Pernigotti’yi satın almıştı. Sanset Gıda ile Tadelle, Sarelle, Sagra, Gol, L’era Fresca markalarıyla gıda sektöründe; Sanovel İlaç ile, ilaç sektöründe başarıyla faaliyet gösteren Toksöz Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz satın almayla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Toksöz Grup olarak, 2013 başından itibaren paylaştığımız üzere, ülkemizde yaptığımız önemli yatırımların ardından yurtdışında da adımızdan söz ettirecek satın alma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Zumasol markası ile yüzde yüz doğal ürünlerle faaliyet gösterdiğimiz sektörleri çeşitlendirmek, yurtdışı ağımızı ise daha da güçlendirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.












http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
04.12.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Toksöz, Zumasol
Link: Toksöz Zumasol'e 40 milyon euro ödedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız