Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Akıncılar Ovasında Sulama Çalışmaları

SİVAS (İHA) - Sivas İl Özel idaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Akıncılar kırsalında sulama projesi çalışması başlattı.

2007 yılında projesi hazırlanan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle kısım kısım ilerleyen proje bu yıl itibariyle bitirilerek Akıncılar merkez ve çevresinde çiftçinin yüzünün gülmesi sağlandı. Toplamda bin 923 dekar arazinin yeterli bir şekilde sulanacağı proje zor bir coğrafyada yoğun çalışmalar sonucu hayata geçirildi.
 
Kızıldağ Çamlı Deresi’nden akan su kaynağı İl Özel İdaresi kaynakları ile değerlendirilerek bölgeye hayat verildi. 17 bin metre ana iletim hattı uzunluğuna sahip olan sulama tesisi 9 bin 650 metre PVC, 2 bin 185 metre AÇB ve bin 850 metre çelik boru kullanılarak hayata geçirildi.
 
Yapılan çalışmaları değerlendiren İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, bölgenin tarım açısından zengin bir toprak yapısına sahip olduğunu vurgulayarak, Kızıldağ zirvesindeki zengin su kaynağının değerlendirilerek Akıncılar yöresinde çiftçilerin kullanımına sunulduğunu söyledi. Proje ile sulu tarım imkanının arttığını ve bölgede tarımsal faaliyetlerde ürün çeşitliliğinin fazlalaşacağını dile getiren Keskin, “Akıncılar kavunu ile meşhur bir ilçemiz. Bu tesis ile Akıncılar artık her türlü sebze ve meyvenin yetiştirebileceği, ürünlerini de Sivas pazarına sunulabileceği bir ilçemiz olacak. Sulama tesisinin yörede üretimi teşvik etmesi amacıyla beş çiftimize diğer çiftçilere de örnek olması da düşünülerek sera desteğinde bulunulacak. İdare olarak amacımız kırsalda vatandaşlarımıza tarımsal hizmetlerimizi en iyi şekilde vererek göçün önlenmesi ve üretimin teşvik edilmesini sağlamaktır” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
05.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Akıncılar Ovasında, Sulama Çalışmaları
Link: Akıncılar Ovasında Sulama Çalışmaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız