Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aksaray'da Üreticilere Uygulamalı Süt Eğitimi

AKSARAY (İHA) - Aksaray’da Tarım İl Müdürlüğü tarafından süt üreticilerine yönelik özel bir fabrikada teorik ve pratik olarak uygulamalı eğitim verildi.
66 süt üreticisinin katıldığı eğitim programı 4 gün boyunca devam edecek. Eğitime katılan süt üreticileri, sağımından nakliyesine kadar tüm konularda uygulamalı olarak eğitim aldı.
 
Konuyla ilgili bilgiler veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, tüm üreticileri yetiştireceklerini belirterek, “Bölgede hayvancılık yapan üreticilerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından veriliyor. Buradaki eğitim merkezinde 4 gün süre ile eğitim veriyoruz. Bu eğitim hem teorik oluyor hem de uygulamalı oluyor. Şu anda burada üreticilerimiz A’dan Z’ye eğitimlerini uygulamalı olarak alıyorlar. Her hafta ayrı bir kooperatifimiz olmak üzere tüm kooperatif üyesi üreticilerimize eğitim vereceğiz. Ayrıca bu üreticilerimizi otobüsle sabah alıyoruz, eğitimler bitince de akşam yine otobüsle evlerine bırakıyoruz” dedi.
 
Eğitim Merkezi Müdürü Macit Özdemir, üreticilere süt sığırcılığı eğitim verdiklerini ifade ederek, “Bugün 36 üreticimiz geldi ve onlara eğitim veriyoruz. Eğitimlerimizin adı süt sığırcılığı eğitimi. Süt sığırcılığı nasıl yapılır, bu konuda üreticilerimizi bilgilendiriyoruz. Bu eğitimlerimiz her hafta devam edecek. 2 tane eğitim merkezimiz var” diye konuştu.
 
Eğitimden son derece memnun kalan üreticiler ise bilmedikleri bir çok şeyi öğrendiklerini kaydederek, “Hayvancılıkta eksik bilgilerimizi burada tamamladık. Gerçekten bilmediğimiz çok şey varmış. Burada bize her şeyi öğrettiler. Çok şey öğrendik. Özellikle öğrendiğimiz en önemli şey bilimsellik olduk. Daha önce geleneksel olarak yapıyorduk, şimdi ise bilimsel olarak öğrendik ve o şekilde uygulayacağız” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
05.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aksaray, Üreticilere, Uygulamalı Süt Eğitimi
Link: Aksaray'da Üreticilere Uygulamalı Süt Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız