Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Süt sektörü, Tire’de buluştu

Süt sektörünün paydaşlarını buluşturan II. Tire Süt Sempozyumu, 5 Aralık’ta Tire Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda yapıldı. Süt işletmelerinin sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı sempozyumda; Türkiye süt sektörü analizi, Gıda güvenliği açısından çiğ süt kalitesi, Süt sektöründe örgütlenme modeli, Süt işleme tesislerinde modernizasyon ve yenilikler, Süt ürünlerinde aflatoksin ve antibiyotik konuları, uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.


Düzenleme Komitesi Başkanlığını Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal’ın üstlendiği sempozyumun açılışında, IDF Türkiye Ulusal Komite Sekreteri ve Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, Japonya Yokohama’da yapılan IDF Dünya Süt Zirvesi konulu bir sunum yaptı.
 
Sempozyumun öğleden önceki bölümünde Süt Sektöründe Mevcut Durum ve Süt Sektöründe Teknolojik Yenilikler ve Uygulamaları oturumları gerçekleştirildi.
 
Öğleden sonra yapılan Süt Sektöründe Sorunlar ve Çözüm Önerileri Paneline ise Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Gürsüt-TOSBÎ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Dr. İsmail Mert, Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Öner ve Prof. Dr. Harun Uysal, konuşmacı olarak katıldılar. Panelde, sektördeki sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Süt sektörü, Tire’de buluştu
Link: Süt sektörü, Tire’de buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız