Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


GÜBRETAŞ’ın %300 bedelsiz sermaye artırımına ilişkin pay dağıtımı

Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’nin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 21 Kasım’da onaylanan yüzde 300 bedelsiz sermaye artırım talebi tescil ve ilan işlemleri de tamamlandı.
 
Hak sahiplerine bedelsiz sermaye artırımıyla ilgili pay dağıtım işlemi 6 Aralık 2013’te yapılacak.
GÜBRETAŞ’ın sermayesi, son 5 yılda %1384 oranında arttı.

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu, Temmuz ayında 83.500.000 TL olan mevcut sermayenin %300 artışla 334 milyon TL’ye çıkarılmasıyla ilgili SPK’ya yaptığı başvuruyu kamuoyuna duyurmuştu. 250 milyon 500 bin TL olan artırılacak sermaye tutarının tamamı, şirketin iç kaynaklarından karşılanacak. 21 Kasım’da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan yüzde 300 bedelsiz sermaye artırım talebi tescil ve ilan işlemleri ise 5 Aralık 2013 tarihinde tamamlandı. Şirket, çıkarılmış sermayesinin bedelsiz artırılmasına ilişkin pay dağıtım işlemleri 6 Aralık 2013 tarihinden itibaren yapılacak.

Sermaye artırımıyla ilgili bir açıklama yapan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, “2008 yılı Ekim ayında 22,5 milyon TL olan sermayemiz ilgili dönemdeki bedelsiz sermaye artışıyla 83,5 milyon TL’ye yükseltilmişti. Özellikle 2008 sonrasında yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarıyla Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri haline gelen GÜBRETAŞ, bu sene sermayesini yine iç kaynaklardan ve bedelsiz olarak 334 milyon TL’ye çıkartarak, son 5 yıl içerisinde toplam yüzde 1384 oranında artırmış oldu” dedi.

Bu durumun, son yıllarda istikrarlı bir büyüme çizgisi yakalayan GÜBRETAŞ’ın yüksek oranda kâr elde ettiğinin ve yatırımcısından talep etmeden ilave kaynak üretebildiğinin göstergesi olduğunu belirten Osman Balta, “Türkiye ekonomisindeki yükselişe paralel olarak, şirketimiz de büyümesini sürdürüyor. GÜBRETAŞ, finans dünyası için de katma değerler üreterek, yatırımcısını memnun etmeye devam edecektir” dedi.
 
  

Ekleme Tarihi
06.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: GÜBRETAŞ, %300 bedelsiz sermaye, pay dağıtımı
Link: GÜBRETAŞ’ın %300 bedelsiz sermaye artırımına ilişkin pay dağıtımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız