Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Avrupa’yı ‘tulumba’yla fethedecek 

Avrupa’yı ‘tulumba’yla fethedecek
 
 
Girişimci Özcan Durmaz, Osmanlı Tulumbacısı adıyla tulumba tatlısını yaygınlaştıran bir isim. Durmaz “Çikolatalı, portakallı tulumba bile ürettik. Şimdi hedefimiz Avrupa’ya açılmak” dedi.


Tulumba tatlısı... Özcan ve Orhan Durmaz kardeşlerin girişimcilik yapmayı seçtiği alan. 36 yaşındaki Özcan Durmaz’ın bu işe girmesi tatlıcı dükkanı işleten kayınpederinin rahatsızlanmasıyla olmuş. O, İstanbul doğumlu ancak İzmit’te büyümüş. Bu işe girmeden önce inşaat sektöründe çalışmış, gıdada aile işi simit kafede görev almış.
 
Tulumba tatlısı işini kısa sürede kavrayarak severek yapmaya başladığını anlatıyor, Özcan Durmaz. İşe başlama sürecini ise şöyle anlatıyor: “Yeni makinelere ihtiyacım vardı. Yeni makineleri alacağım yaşlıca biri ‘eskiden Osmanlı tulumbası vardı. Şimdilerde kimse üretmiyor’ dedi. Bu da benim rotamı yeniden gözden geçirmemi sağladı. Araştırdım ve Osmanlı Tulumbacısı adıyla üretime başladım. Tatlı kısa sürede sevildi. Daimi müşteriler üründe çeşitlilik istemeye başladı.
Çikolatalı, portakallı tulumba bile ürettim. Muazzam geri dönüşler aldım. O dönem Almanya’da yaşayan kardeşim de İzmit’e geldi. O da bana katılınca ürün çeşitliliğini iyice artırdık. Çok daha büyük bir yere taşındık. Franchise tekliflerini değerlendirmeye ve bayileşmeye başladık. Şu anda yurt genelinde 52 franchise’ımız var. Avrupa’ya açılma planları yapıyoruz.”

Her ile bir bayii...
Özcan Durmaz, girişimciliğe başlarken zorluklar yaşamalarının yanında kendilerini başarıya götüren etkenin ‘fark yaratmak’ olduğunu vurguluyor. Durmaz, “Farklı bir tat sunduk. Farklılığımızı da yeni ürünlerle sürekli kıldık. Osmanlı’daki tulumba tatlısını günümüze uyarlayıp, kendi formulümüzü çıkardık. Her şeyi organik kullandık” diye anlatıyor.
Durmaz kardeşlerin 2014 sonu hedefi ise yurt genelinde 85 bayi sayısına ulaşmak. Türkiye’nin her ilinde en az bir bayileri olsun istiyorlar. Diğer yandan da internet üzerinden de tatlı satmanın planlarını yapıyorlar.
Türkiye’de tatlı perakendesinin de büyüdüğüne değinen Durmaz, şunları söylüyor: “Artan talep sektörü büyütüyor. Bunun bize de pozitif yararı var. Sektörde en önemli sorunlardan biri ise hammadde fiyatlarındaki artış. Bu durum maliyetleri yukarılara çekiyor ve satış fiyatlarımızı stabil tutma konusunda bizi zorluyor.”




YAZILI OLMAYAN KURALLAR VAR
Her zaman etik değerlerde ticaret yaptıklarını dile getiren Durmaz, şunları söylüyor: “Hırsın esiri ve açgözlü olmadan işimizi yapmaya özen gösteriyoruz. Bize göre başarının sırrı ahlak kurallarını ve yazılmayan kuralları çiğnememekten geçiyor. Her yıl üretim maliyetlerini aşağılara çeken türlü icatlar türüyor. Biz hiçbirine tamah etmiyoruz.”



Türkler ‘şerbetli’ tatlı seviyor
Türklerin tatlı tüketim alışkanlıklarını da değerlendiren Özcan Durmaz, “Şerbetli tatlı seven bir toplumuz. Şerbetlinin payı ortalama yüzde 53. Bu payda son dönemde ciddi artış var. Tatlı yapısı itibariyle çok yenirse kilo aldırır. Ama burada önemli olan hangi malzemelerle üretildiği. Biz glikoz, mısır şurubu gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Osmanlı’nın tarifine sadık kalıyoruz” diyor.










http://ekonomi.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
07.12.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tulumba tatlısı
Link: Avrupa’yı ‘tulumba’yla fethedecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız