Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Erçelebi Kömürde Kadayıf bayilerle Türkiye’ye yayılacak

Erçelebi Kömürde Kadayıf, 2013 sezonunda kendi franchise modellerini geliştirip Türkiye genelinde yaygınlaşmak istiyor.


GAZİANTEP - Gaziantep Milli Egemenlik Bulvarı’nda 2008 yılından bu yana hizmet veren Erçelebi Kömürde Kadayıf, Türkiye genelinde yaygınlaşma hedefinde. 2013 sezonunda kendi franchise modellerini geliştirip Türkiye genelinde yaygınlaşmak istediklerini, marka ve patent işlemlerini tamamladıklarını belirten Erçelebi Kömürde Kadayıf firma ortağı Mehmet Kılıç, “Bayilikler için ön görüşmeleri yaptık. Bu konuda çok hassas davranacağız” dedi.

Kısa bir sürede Gaziantep’in önemli markalarından biri olmayı başaran Erçelebi’nin sırrının kalitesinde olduğunu söyleyen Kılıç, “Fıstığından yağına, şerbetinden kömürüne kadar tüm malzemelerin en iyisini kullanıyoruz. Hiçbir zaman para kazanmak uğruna kaliteden vazgeçmeyiz. Her zaman müşteri memnuniyetini temel prensip olarak kabul ediyoruz” dedi.
 
20 çeşit kadayıf tatlısı ürettiklerini söyleyen Mehmet Kılıç, 200 metrekarelik iki katlı yerlerinde15 personelle hizmet verdiklerini, bazı dönemlerde personel sayının daha da arttığını kaydetti. Kılıç, tamamı kendi üretimleri olan burmalı kadayıf, üzeri tüm fıstıklarla kaplanmış olan fıstık zade, düz kadayıf, billuriye, sarma kadayıf, şöbiyet, kuşgözü, kaymaklı kadayıf, kavrulmuş fıstık ve meyve kullandıkları paşa kadayıfı, sütlü kadayıf, peynirli kadayıf (künefe), fıstıklı ve kaymaklı Erçelebi Special ve diğer çeşitlere göre daha gevrek olan sultan kadayıfı gibi çeşitlerin hepsinin ortak özelliğinin mangalda pişmesi olduğunu ifade etti.
 
Mehmet Kılıç, pişirilen tatlıların önce kendilerini tarafından tadıldığını, lezzetini beğenmedikleri ürünleri satışa sunmadıklarını vurguladı.

"Üretimde makine kullanmıyoruz”

www.ercelebi.com.tr web sitesi üzerinden ürün ve hizmetlerini tanıttıklarını ve aynı zamanda online siparişler aldıklarını kaydeden firma ortağı Mehmet Kılıç, “Sevkiyata uygun olan tatlılarımızı Türkiye’nin her yerine sevkiyata uygun olan tatlılarımızı gönderiyoruz. Ancak süt ve süt ürünlerinin girdiği kadayıf çeşitlerimizi dışarıya göndermiyoruz. Süt ve peynir çabuk bozulabilecek ürünler olduğundan dolayı bu ürünleri sadece Gaziantep’teki müşterilerimize servis ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi ürettikleri kadayıflarda da hijyen ve kaliteye önem verdiklerinin altını çizen Kılıç, “Tatlılarda kullandığımız çiğ kadayıfı kendimiz üretiyoruz. Kadayıfı üretirken hiçbir safhada makine kullanmıyoruz, sadece el emeğiyle üretiyoruz. Böylece kalitenin bozulmasının da önüne geçmiş bulunuyoruz. Bunun yanı sıra üretimde kullandığımız sadeyağı Şanlıurfa’dan, fıstığı ise Gaziantep’ten alıyoruz. Fıstıkta ise daha pahalı olmasına rağmen boz fıstık tercih ediyoruz. Böylece kadayıflarımız daha kaliteli oluyor” şeklinde konuştu.
 
Diyabet hastalarına yönelik çalışma yaptıklarını ve en kısa sürede bu çalışmayı neticelendireceklerini dile getiren Kılıç, bunun kadayıfta bir ilk olacağını savundu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Erçelebi, Kömürde Kadayıf, bayilerle, Türkiye’ye yayılacak
Link: Erçelebi Kömürde Kadayıf bayilerle Türkiye’ye yayılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız