Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hamside Sezon Erken Kapanıyor

Piraziz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Karadeniz'de hamsi sezonunda sona gelindiğini belirtti.


Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kasım ayı ortalarında başlaması gereken hamside av sezonun Eylül ayında başladığını, bu nedenle de sezonun erken kapanacağını söyledi.

Özellikle Ekim ve Kasım aylarında Karadeniz'de bol miktarda hamsi avının gerçekleştiğine dikkat çeken Arslan,"Karadeniz'de bu sezon hamsi bereketi yaşandı. Balıkçı tekneleri tonlarca hamsi ile limanlara döndü. Karadeniz halkı adeta hamsiye doydu" dedi.

Arslan, erken başlayan hamsi avında sezonun Aralık ayı itibariyle bitmesini beklediklerini ifade ederek, "Normalde hamsi avı Kasım ayı ortalarında başlar, Mart'a kadar sürer. Ancak bu sezon hamsi avı Eylül ayı gibi çok erken bir dönemde başladı. Ekim ve Kasım aylarında da Karadeniz'de bol miktara hamsi avı gerçekleştirildi. Aşırı avlanma hamsi stoklarını azalttı. Hamsi aşırı avlanma ve havaların sıcak gitmesi nedeniyle daha soğuk sulara Rusya ve Gürcistan'a kaçtı. Yine erken başlayan avlanma sezonu nedeniyle hamsi gelişmedi. Tüm bu göstergeler bize bu sezon hamsi avının erken kapanacağını gösteriyor. Tahminlerimize göre Aralık ayı süresince hamsi tezgahlardaki yerini koruyacak. Ancak Ocak ayından itibaren hamsi kaybolacaktır" diye konuştu.

Tezgahlarda bulunan hamsilerin büyük kısmının Rusya ve Gürcistan'dan geldiğini vurgulayan Arslan, "Karadeniz'in Türk karasularında hamsi avı çok çok az miktarda yapılıyor. Hamsi sürüleri Rusya ve Gürcistan karasularında bulunuyor. Bazı Türk takımları ise hamsi sürülerinin peşinden giderek, buralarda hamsi avlıyor. Karadeniz'de tezgahlarda yeralan hamsilerin büyük kısmı Rusya ve Gürcistan'dan gelmekte" diye konuştu.

Arslan, Giresun'da balıkçı manav ve tezgahlarında hamsinin kilogramının 5 ila 10 lira arasında satıldığını sözlerine ekledi. - Giresun
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hamsi, Sezon, Erken Kapanıyor, hamsi
Link: Hamside Sezon Erken Kapanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız