Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Çiftçiler TARSİM'i benimsedi"

Engürlü, Tarım Sigortaları Sistemi Havuzu (TARSİM) başladığından beri poliçe sayısında ve prim üretiminde sürekli artış yaşandığını, bunun da çiftçilerin sistemi benimsediğini gösterdiğini belirtti.
 
MERSİN - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürlü, Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde düzenlenen TARSİM hayvancılık dalı eksperlik eğitim seminerinin açılışında, 81 ilden 134 serbest veteriner hekimin katıldığını seminerin bir hafta süreceğini, sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini belirtti.

Eksperlerin, hasarı bilimsel kurallar çerçevesinde tespit etmesi gerektiğini vurgulayan Engürlü, şöyle konuştu:

"Biz sizlerden hasar tespitlerini doğru ve bilimsel yöntemlerle yapmanızı bekliyoruz. Eğitimin ana amacı, hasar tespit organizasyonunda adilane, doğru ve bilimsel çalışmaların yapılmasını sağlamak. Hiç kimse hasar tespiti yapmak üzere gittiği yerde duygusal davranmasın. Kılı kırk yarıp adaletli olsun. Başkası kazanacak diye hiç kimse vebal altında kalmasın çünkü devlet de üretici de biziz."

Hayvan hayat sigortasının damızlık sığır, besi hayvanları, küçükbaş ve kümes hayvanları olmak üzere 4 alanda yapıldığını anlatan Engürlü, şöyle devam etti:

"TARSİM başladığından beri poliçe sayısında ve prim üretiminde sürekli artış yaşanıyor. Bu da çiftçilerin sistemi benimsediğini gösteriyor. Hayvan hayat sigortasında ise poliçe sayısı 2013 yılı itibarıyla 900 bine ulaşmış. 2006 yılında ilk başladığımız yıl poliçe sayımız 12'ydi. Devamlı artan grafik görülüyor. Bu grafik içerisinde de çiftçimiz sistemi görüp tanıdıkça sigorta sistemini benimsiyor ve her geçen gün sisteme katılım da artıyor. Bu, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından çok önemli bir özellik. Sigorta sistemi, hayvancılığa yatırım yapacak olan insanların yatırımlarını daha da kolaylaştırıyor, sektörün gelişmesine de katkı sağlamış oluyor." 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçiler, TARSİM, benimsedi, tarım
Link: 'Çiftçiler TARSİM'i benimsedi'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız