Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ödemiş’te Üretiliyor, Dünyaya İhraç Ediliyor

İZMİR (İHA) - Patatesi ile ünlü Ödemiş’in patates üretimine dayalı sanayi kuruluşlarından olan Demsan Demirdöğen Tarım Makineleri, Türkiye dâhil olmak üzere dünyanın birçok ülkesine Ödemiş’te ürettiği patates ekme, sökme makinelerini ihraç ediyor.

Demsan Demirdöğen, 1950 yılında Ödemiş’te 50 metrekare alanda Nurettin Demirdöğen tarafından kurulan önce küçük el aletleri imalatı ve tamiri ile başlayan daha sonra 1967 yılında Türkiye’nin ilk patates ve pancar sökme makinesini üreten firma olarak tanınıyor.

1967 yılında Türkiye’nin ilk patates ve pancar sökme makinesi tarım alanında bir devrim yaratırken imal ettiği makineyi piyasaya süren Demsan Demirdöğen tarım makineleri sanayi işletmesi bugün ürettiği ürünleri dünyanın 18 ülkesine ihraç ediyor.
Patates üretiminin her aşaması için patates sökme, ekme ve diğer makineler ile birlikte toplam 14 çeşit ürün üreten Demsan Demirdöğen Tarım Makineleri sanayi işletmesi yurt içinde ve yurt dışında daha etkin bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Nurettin Demirdöğen’in oğulları Tuğrul, Turgut ve Hüsnü Demirdöğen kardeşler tarafından fabrikalaşan firma 2 bin metrekare kapalı üretim alanı ile büyümeye devam ediyor.

“1967 YILINDA İTHALATA PAYDOS”
 
Dünyanın her bölgesine makine ihracat ettiklerini söyleyen firmanın üçüncü kuşak ismi İhracat Müdürü Alper Demirdöğen şunları kaydetti: “1950 yılında dedem Nurettin Demirdöğen tarafından kurulan firmamız o yıllarda küçük el aletleri üretimi ile başlamış. Daha sonra dedemin üstün başarısı ile 1967 yılında Türkiye’nin ilk tek sıra patates sökme makinesi imal edilmiş. 1967 yılında dedem traktörünün üzerine astığı ‘İthalata paydos, patates ve pancar sökme makineleri imalatımızdır’ pankartı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında Ödemiş sokaklarında makineyi tanıtarak bir devrime imza atmıştır.
 
Daha sonra babam ve amcalarımın da işe gönül vermesi ile büyüyen firmamız zaman için de üretimi serileştirerek yurt içinde birçok patates ekim alanlarının bulunduğu il ve ilçelere ürettikleri makineleri göndermişlerdir. 1969 yılında Ege Üniversitesi’nin yaptığı testler sonucu olumlu raporlar alınmış daha sonra da Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından üreticilerimize makinelerimiz temin edilmiştir”
 
“18 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”
 
Demirdöğen şöyle devam etti: “Şuan ürettiğimiz patates ekme makinelerinde 3 ton tohumu kapasite edebilen ve bir iş günün de 100 dekar patates ekebilen makinelerimizden, çift sıra sökme makinesine, çift sıra ekme makinesinden, helezonlu sökme makinesine toplamda 14 çeşit farklı patates üretiminde gerekli makineleri üretiyoruz. Bu makineleri hem Türkiye standartlarında hem de örnek vermek gerekirse Meksika gibi ülkelerin standartlarında üretiyoruz. Portekiz, Meksika, Fas, Gürcistan, Ürdün, Irak, Suriye, Hollanda, Sulevenya, Bulgaristan, Yunanistan, Fransa, Tunus, Libya, Cezayir, Azerbaycan, Makedonya ve Tanzanya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz.”
 
“ÖDEMİŞ’İN ÇEVRE YOLU OLURSA FABRİKAMIZI BÜYÜTECEĞİZ”
 
Ödemiş’in acilen çevre yoluna kavuşması gerektiğini söyleyen Demirdöğen, “Firmamız şu an 2 bin metrekaresi kapalı toplam 2800 metrekare alanı ile dünyanın 18 ayrı ülkesine Ödemiş’ten ürün gönderiyor. Eğer Ödemiş’in çevre yolu yapılırsa üretim alanımız 5 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare de açık alanda olacak şekilde yeni bir yatırım planımız var. Ödemiş’in her konuda daha iyi olmasını istiyoruz. Firma olarak memleketimize yapılacak olan her hizmetin yanındayız. 1950’den bu yana üretmeye devam ettiğimiz gibi bundan sonrada üretmeye daha da sınırlarımızı genişleterek devam edeceğiz. Bu yıl bahar mevsiminde, yayla ve sonbahar mevsimlerinde bölgemizin patates üreticileri ürünlerini güzel fiyatlara sattı. Bundan sonrada üreticimizin geçmiş yıllarda yaşadığı mağduriyetleri yaşamamasını diliyor herkese hayırlı işler ve bol kazançlar diliyoruz” dedi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ödemiş, Dünyaya İhraç Ediliyor, Demsan Demirdöğen Tarım Makineleri
Link: Ödemiş’te Üretiliyor, Dünyaya İhraç Ediliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız