Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


1 metrekarede kaç tavuk beslenir?

KESKİN Keskinoğlu 1 metrekareye 14 tane etlik tavuk girdiğini söyledi. Keskinoğlu 2015 yılında geçildiğinde ise AB standartları gereceğince bir metrekareye 13 tavuk düşeceğini belirtti.

KESKİN Keskinoğlu, piliç üretiminde hormon ve antibiyotik kullanılarak verimin arttırıldığı iddiasını yalanlayarak, “Bu ilaçların kullanımı yasak. Bir tavuktan müzik bile dinletsek ancak 25 saatte 1 yumurta alabiliriz” diye konuştu.

SON dönemde piliç eti ve yumurtada hormon ve antibiyotik kullanılarak üretim yapıldığına yönelik iddialara Keskinoğlu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu cevap verdi. Tavukların erken büyümesi ve daha fazla yumurta vermesi için sağlık dışı yöntemlerin kullanılmasının mümkün olmadığını ifade eden Keskinoğlu, “Tavuklara müzik de dinletseniz, günde 3 kez yem de verseniz 25 saat dolmadan tavuktan yumurta alamazsınız. Bir tavuktan günde 3 kez yumurta alınması mümkün değil” dedi. Türkiye’de iddia edildiği üzere tavuk üretiminde hormon ya da antibiyotik kullanılmadığını kaydeden Keskin Keskinoğlu, buna yasalarında müsaade etmediğini söyledi. Sadece bazı hastalıklarda Tarım Bakanlığı’nın belirlediği ölçülerde antibiyotik kullanılabildiğini söyleyen Keskinoğlu, “Yasa gereği hastalık için kullanılan antibiyotik, kesimlerden 14 gün önce sonlanmalıdır. Tavukların hızlı büyümesi için ise antibiyotik kullanılması mümkün değil. Maliyetleri arttırıyor. Hormon kullanımı ise teknik olarak mümkün değil” dedi. Çiftliklerde 1 metrekarede 14 etlik tavuk yer aldığını söyleyen Keskinoğlu, bir tavuğun 45-60 gün arasında kesilecek boyutlara ulaştığını dile getirdi. Keskinoğlu, “Yapılan ırk selesyonu sayesinde en az yem tüketimi ile tavukta en yüksek ağırlığa ulaşılıyor” dedi.

Yemden kanserojen madde bulaşamaz

TAVUKLARIN yediği yemlerden kansorejen maddelerin bulaşmasının da mümkün olmadığını ileri süren Keskin Keskinoğlu, “Ortaya konmuş en küçük bir bilimsel veri yok. Türkiye’de yetiştirilen mısırda da GDO kullanımı yasak. Türkiye’de mısır ihtiyacı 4.5 milyon tonken, üretim bu yıl 5.5 milyon tona ulaştı. Yani GDO’lu mısır ithalatı da söz konusu değil” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 1 metrekarede, kaç tavuk beslenir, tavuk, tavuk eti, yumurta, KESKİN Keskinoğlu
Link: 1 metrekarede kaç tavuk beslenir?




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız