Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Dört kuşaktır kahve üreten Vergnano, ‘Zorlu'ya geldi

İtalya'da üretilen kahveyi Türk kültürü ile buluşturmayı hedefleyen Vergnano, ilk şubesini Zorlu Center'da açıyor. İkinci şubenin açılışı ise mayısta.

İSTANBUL - 1882 yılından bugüne kahve üretiminde dünyada saygın bir yer edinen İtalyan kahve markası Caffè Vergnano ilk şubesini Zorlu Center'da açıyor. Yine bir İtalyan perakende konsepti Eataly'nin içinde kahve tutkunlarına hizmet verecek olan Caffè Vergnano, İtalya'da üretilen kahveyi Türk kültürü ile birleştirmeyi hedefliyor.

İtalya'da Torino yakınlarında küçük bir bakkal dükkanıyla başlayan serüven 4 kuşaktır devam ediyor. Bugün Caffè Vergnano'nun başında Enrico Vergnano var. Açılış için İstanbul'a gelen Verganano iyi bir kahve içmek için ilk kriterin kahve çekirdeklerinin seçimi olduğunu söyledi. Vergnano dünyanın en iyi kahve çekirdeklerini almak için her ay binlerce kilometre uçtuğunu belirtti. Kahveye tadını verenin kavurma işlemi olduğuna dikkat çeken Vergnano bunu kendilerine özgü geleneksel bir metodla yaptıklarını ifade ederek, "Her kahve orijinine göre farklı kavurma zamanları ve dereceleri gerektirir. İdeal kavurma bitkisel çeşitliliğe, nem oranına ve çekirdeğin boyutlarına bağlı olarak değişir" diye konuştu. Etaly ile 2008 yılından itibaren çalışmaya başladıklarını dile getiren Vergnano, "İtalya'nın 5'inci büyük kahve şirketiyiz. Dünyada 66 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Türkiye 67'nci ülke oldu. 2 yıl önce gelmeye karar verdik. Etaly markasıyla girmek bizim için önemli bir fırsat oldu" ifadelerini kullandı.

"Damak tatlarımız birbirine çok benziyor"

Türk ve İtalyan damak tadlarının birbirlerine çok yakın olduğunu anlatan Enrico Vergnano, "Makarna ve pizzadan en bilinen iki örneği sayıyı daha da artırabiliriz. Makarna ve pizzaları çeşitlendirip kendi damak lezzetini yansıttınız" şeklinde konuştu. Etaly ile yeni bir konsept olarak Türkiye'ye geldiklerini aktaran Vergnano "İtalyanlar genelde oturarak kahve ya da esspresso içmez. Kuveyt, Katar ve Türkiye'de kahve daha çok zaman geçirmek için oturularak içiliyor. Bu açıdan Etaly'nin içinde insanlar alış veriş yaparken gelip burada dinlenebilecekler" şeklinde konuştu. 4 kuşaktır bu işi yaptıklarını kaydeden Enrico sözlerini şöyle sürdürdü: "Benden sonra kızım ve oğlum 5'inci jenerasyon olacak. Bu bana çok büyük sorumluluk yüklüyor. Her ay 6 bin kilomektre yol yapıp 40 değişik ülkeye gidiyorum. Biz çok kaliteli ürünler sunuyoruz ancak o ürünlerin hazırlanışı kahve makinelerinin temizliği ve bakımı bizim için çok önemli. Bizimle çalışanlara açtığımız akademide eğitimler veriyoruz. Ayrıca bir fincan kahvenin arkasında ne var, hangi süreçlerden sonra önünüze geliyor bunları akademizimize ve fabrikamıza gelerek görebilirsiniz."

"Starbucks ve CafeNero rakiplerimiz"

Gelecek yıl 72 milyon euroluk bir yatırım planladıklarını aktaran Vergnano "2014'te gelirimizde 12 milyon euroluk bir artış bekliyoruz. Sadece kahvede değil espressoda da çok iddialıyız. Birçok ürünle ilgileniyoruz. Starbucks ve CafeNero rakiplerimiz. Mayıs ayında ikinci şubemizi açacağız ama yer konusu şu an için belli değil" ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dört kuşaktır, kahve üreten, Vergnano, Zorlu'ya geldi, kahve, üretim
Link: Dört kuşaktır kahve üreten Vergnano, ‘Zorlu'ya geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız