Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Fındık Üreticilerine 'Alan Bazlı Gelir Desteği' Uyarısı

GİRESUN (İHA) - Giresun’un Espiye ilçesi Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar, gübre ve mazot desteği konusunda üreticileri son kez uyararak, müracaatlarını halen yapmamış olan çiftçilerin en geç yıl sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini ve bu konudaki son başvuru tarihinin de 31 Aralık 2013’te sona ereceğini hatırlattı.

Espiye Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar, doğrudan gelir desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin, 31 Aralık Salı günü mesai bitimine kadar dosyalarını hazırlayarak, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerektiğini söyledi. Doğrudan gelir desteğinin fındık üreticisinin ekonomik yönden rahatlaması için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Uçar, ''Geçtiğimiz yıl üçüncü yılını yaşadığımız doğrudan gelir desteği üçüncü yıl ödemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerimizin, 31 Aralık Salı günü mesai bitimine kadar dosyalarını hazırlayarak İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekiyor. Geçtiğimiz yıl bu ödemeden faydalanan çiftçilerimizin de İlçe Tarım Müdürlüğü'ndeki dosyalarını almaları, içerisine çiftçi belgelerini koymaları ve Ziraat Bankasına 20 lira yatırarak dosyaların güncellenmesi gerekiyor'' dedi.

Uçar, Espiyeli çiftçilerin geçtiğimiz yıl büyük bir kısmının bu ödemelerden yararlandığını belirterek, ''Geçtiğimiz yıl, 6 bin 500 üretici doğrudan gelir desteğinden yararlandı. Doğrudan gelir desteği için gerekli işlemleri yapmayan üreticilerimizin ise 31 Aralık 2013 gününe kadar dosyalarını hazırlamaları ve gerekli yere ulaştırmaları gerekiyor'' diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
17.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Fındık Üreticilerine, Alan Bazlı Gelir Desteği, Uyarısı, fındık, destek
Link: Fındık Üreticilerine 'Alan Bazlı Gelir Desteği' Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız