Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gıda Ve Yem İşletmeleri İçin Son Gün 31 Aralık 2013

İZMİR (İHA) - Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, İşletme Kayıt Belgesi olmayan gıda ve yem işletmelerini uyararak, bu belge için son tarihin 31 Aralık 2013 olduğunu bildirdi.
 
İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş yaptığı açıklamada, “5596 Sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmeliğin 1.'inci maddesinin 2.'inci fıkrasına göre ‘Bu yönetmeliğin yayımından önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri işletme kayıt belgelerini yenisi ile değiştirmek zorundadır’ hükmü gereğince işletmelerimizin cezai yaptırım ile karşılaşmamaları ve mağdur olmamaları için 31 Aralık 2013 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze müracaat edip işletme kayıt belgelerini değiştirmeleri ve hiç kaydı olmayan işletmelerin de kayıt belgelerini almaları önem arz etmektedir” dedi.
 
Altıntaş açıklamasına şöyle devam etti: “5996 sayılı Kanun kapsamında 31 Aralık 2013 tarihine kadar kayıt işlemini yaptırmayan gıda üreten işyerlerine 2 bin 660 TL, depo, perakende ve toplu tüketim işyerlerine 329 TL idari para cezası kesilecektir. Yem işletmesi, gıda satış, toplu tüketim ya da üretim yeri olarak yeni iş yeri açan işletmecilerin ise faaliyete geçer geçmez Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunarak işletme kayıt belgelerini almaları gerekmektedir. Bu gıda iş yerlerine yapılan denetimlerde işletme kayıt belgesi olmadan faaliyet gösterdikleri tespit edilen işletmelere idari para cezası uygulanacaktır. Gıda ve yem işletmelerinin idari para cezası ile karşılaşmamaları için bu konunun tekrar hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur."
 
 

Ekleme Tarihi
18.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gıda Ve Yem İşletmeleri İçin, Son Gün 31 Aralık 2013, Ödemiş, İbrahim Altıntaş
Link: Gıda Ve Yem İşletmeleri İçin Son Gün 31 Aralık 2013




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız