Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Mut’ta Kayısı İhracatı Hedefine Ulaştı

MERSİN (İHA) - Türkiye’nin kayısı ihtiyacının yüzde 70’ni karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde bu yıl 76 bin ton kayısı hasadı yapıldığı, bunun 25 bin tonunun ihraç edildiği ve toplamda 40 milyon dolar gelir elde edildiği bildirildi.

Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, 2013 yılında ihracatta hedefi yakaladıklarını belirterek, "Bu yıl iç ve dış piyasada büyük bir canlılık yaşandı. 18 ihracatçı firma sebze halinde kayısı alımı yaptı. Çağatay, septik ve İtalyan Tokalı kayısı cinsi 1,50 ila 2,50 TL'den alıcı buldu. Üretim sezon sonuna kadar fiyatını korudu. Üretici hasattan çok memnun kaldı" dedi.

Abaş, ilçede bu yıl 55 bin 240 dekar alanda kayısı üretimi yapıldığını, 76 bin ton ürün hasat edildiğini, 25 bin ton ihracat yapıldığını ve 40 milyon dolar gelir elde edildiğini kaydetti.

Akdeniz ülkelerinden Fransa, İtalya ve İspanya'dan önce kayısı hasatının Mut'ta gerçekleştiğine ifade eden Abaş, "Kayısı Romanya, Ukrayna ve Letonya ülkelerine ihraç edildi. Artık bundan sonraki hedefimiz, Uzakdoğu ülkelerinden Çin ve Japonya pazarına kayısı ihraç etmek. Bu yıl Japonya'dan gelen bir heyet incelemelerde bulundu. Japon heyet ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuçlar ortaya çıktı. Gelecek yıllar hedefimiz, Uzakdoğu pazarına da kayısı ihracatı yapmaktır" dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
19.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mut’ta, Kayısı İhracatı, Hedefine Ulaştı, kayısı, ihracat
Link: Mut’ta Kayısı İhracatı Hedefine Ulaştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız