Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İncirliova Osmanbükü Köyünde Yeni Yem Bitkileri Ekimi Yapıldı

AYDIN (İHA) - İncirliova ilçesine bağlı Osmanbükü köyünde hayvancılığın yoğun yapılmasına rağmen tarlalarda yem bitkilerinin yeteri kadar ekilmemesi üzerine şartlara uygun yeni yem bitkilerinin ekimi için proje başlatıldı.
 
İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İlçede yoğun olarak hayvancılık yapılmasına rağmen yeteri kadar yem bitkileri ekilişi yapılmaması sorununu çözmeye yönelik eğitim faaliyetlerine ağırlık vermeye başladı. Bu sorunu çözmeye yönelik, İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz, Ziraat Yüksek Mühendisi Belgin Bayırlı ve Tar-Gel projesi kapsamında görevli Veteriner Hekim H. İbrahim Erkap hazırlanan yeni yem bitkilerinin ilçe şartlarına uygunluğu projesini uygulamaya geçirdi.
 
Proje doğrultusunda İncirliova ilçesine bağlı Osmanbükü köyünde yeni yem bitkilerinden lenoks, Erkan Gündüz ve Mehmet Akarsu’nun tarlalarında yaklaşık 20 dekar alanda demonstrasyon çalışması yapılarak ekimi gerçekleştirildi. Yine aynı köyde Mestan Turan’ın tarlasında 7 dekar alanda caramba mix yem bitkisi ekimi yapıldı.
 
Ekilen yeni yem bitkilerinin hayvanlar açısından protein ve besleyici özelliklerinin yüksek olduğunu anımsatan İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz,“Tek yıllık bir yem bitkisi olan lenoks yeşil yem olarak değerlendirildiği gibi, silaj amaçlıda kullanılmaktadır. Lenoks dekarda yaklaşık 10-15 ton arası ürün verebilmekte, aynı zamanda yüzde 18-22 protein oranı ile iyi bir protein kaynağı olarak değerlendirilmektedir. Sulama imkânı bulunmayan arazilerde dahi iyi sonuç veren lenoks önemli alternatif yem bitkilerinden biridir. Baklagil yem bitkilerinden oluşan caramba mix çoklu karışım olduğu için besleyici özelliği çok yüksektir. Geniş yapraklı ve lezzetli bir yem bitkisi olan caramba mix kuru ot olarak veya silajı yapılarak değerlendirilmektedir. Düz tesviye edilmiş ve sıkıştırılmış tohum yatağına 1,5-2 santimetre derinliğe dekarda 6 kg oranında ekimi yapılmaktadır” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
19.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İncirliova Osmanbükü Köyünde, Yeni Yem Bitkileri, Ekimi Yapıldı
Link: Osmanbükü Köyünde Yeni Yem Bitkileri Ekimi Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız