Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
 
Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda 
                                Resim Yarışması’nda Çocuklar Ödüllerini Aldı
 
T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Honeybana Balparmak işbirliğinde düzenlenen Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışması’nda dereceye giren çocuklar, ödüllerini T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, T.C. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak’ın elinden aldı.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ve Balparmak Honeybana’nın sponsorluğunda düzenlenen Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışması, Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Ülke genelindeki tüm özel ve resmi ilköğretim okullarının 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada Türkiye çapında dereceye giren Karaman’dan Elif Kurt, Sinop’tan Rümeysa Tunç ve Mersin’den Asya Ülger ödüllerini T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, T.C. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak’ın elinden aldı. Yarışmada aynı zamanda Artvin’den Aleyna Su, Honeybana Balparmak Özel Ödülü’ne layık görüldü.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, törende yaptığı konuşmada “Herkese yetecek kadar gıda maddesi üretildiği halde 900 milyon insan aç. İnsanlar tüketeceklerinden fazlasını alıyor ve sofralarına koyuyor. İsraf edilen gıdalar dünyadaki bütün açları doyuracak miktardadır. Bu kapsamda ekmek israfı ile ilgili bir kampanya başlattık. İsrafa da dikkat etmemiz lazım" diye konuştu.
 
Bakanlık olarak güvenli gıda için birçok sistem kurduklarını ve düzenleme yaptıklarını da kaydeden Bakan Eker, 174 ALO Gıda Hattı'nın bunların başında geldiğini söyleyerek, Gıda Bilgi Sistemi'nde tüm bilgilerin bulunduğunu, ürün takip sistemi kurulduğunu ve kısa sürede devreye gireceğini de kaydetti. Asıl amaçlarının ceza kesmek olmadığını vurgulayan Bakan Eker, gıda güvenliğinin sağlanmasının önemine işaret etti. Öğrencilere açıkta satılan gıdaları tüketmemeleri önerisinde bulunarak çocuklardan ambalajlı ve son kullanma tarihi geçmemiş taze ürünleri almalarını ve bol bol süt içmelerini istedi.

T.C. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “Yeterli ve dengeli beslenememek ülkemizde özellikle kadınları ve çocukları olumsuz yönde etkiliyor. Güvenli gıdalara erişememek büyük bir sorun. Bu nedenle, bu konuya dikkat çeken Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Yarışması’nı düzenleyen T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ve sponsor firma Balparmak’a bu yarışma için teşekkür ediyorum. 81 ilimizde, 80 bin çocuğumuzun resimleri aracılığıyla ilettikleri düşünceleri ve hayallerini iyi okumak ve onların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak bize düşüyor” dedi.

Honeybana Balparmak markasını bünyesinde bulunduran Altıparmak Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, “Dünya çapındaki yoğun endüstrileşme ne yazık ki beraberinde gıda kaynaklı sağlık risklerini beraberinde getirdi. Son birkaç yılda gelişmiş ülkeler gıda güvenliğini en önemli öncelikleri arasına aldı. Ülkemizde de devletimiz gıda güvenliği konusunda önemli ve kararlı adımlar atıyor. Bu adımların yarattığı sonuçları büyük mutlulukla takip ediyoruz. Güvenilir gıda konusunda bilinçli bir toplum yaratmak için çocuklarımızı eğitmek ve bilinçlendirmek büyük önem taşıyor. Bu anlamda Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışması’nın önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Çocuklara yarışmaya gösterdikleri geniş katılımlı ilgiden ötürü teşekkür ediyoruz. Honeybana Balparmak markamızla çocuklarımızın bilinçlendirilmesi adına düzenlenen bu gibi projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Genç nesillerin gıda güvenirliliğine dair bilgi ve birikimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluşturmak ve çocukların dikkatini gıda güvenirliliğine çekmek hedefiyle hayata geçirilen Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışması’nda, 81 ilde ilk üçe giren resimlerden bir sergi oluşturulacak ve bu sergi tüm Türkiye’yi dolaşacak.

Yarışma kapsamında her ilin birincisine bilgisayar, ikincisine multimedya tablet, üçüncüsüne bisiklet ve Honeybana Balparmak ürünleri hediye edildi. Ülke çapında dereceye giren öğrencilere armağan olarak fotoğraf makinası verildi.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Güvenilir Gıda Resim Yarışması, Çocuklar Ödüllerini Aldı, Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda , Honeybana Balparmak
Link: Güvenilir Gıda Resim Yarışması’nda Çocuklar Ödüllerini Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız