Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Erdemlili Üreticilere Manisa’da Bağcılık Eğitimi

MERSİN (İHA) - Erdemli Ziraat Odası (EZO) üzüm yetiştiriciliği yapan köylüleri, Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde iki günlük eğitime götürdü.

EZO Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Aydın Çiftçi, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı protokol kapsamında çiftçilerin eğitime alındığını belirterek, “Bu eğitim programına Şahna, Üzümlü, Karayakup, Sinap köyleri ile Kocahasanlı beldesinde serada üzüm yetiştiriciliği yapan toplam 30 üreticimiz katıldı. Bu tür eğitimleri sürdürmeyi planlıyoruz. Eğitimler sadece bağcılığı kapsamayacak, sebze, narenciye ve muz üreticilerine yönelik eğitimlerde gerçekleştireceğiz” dedi.

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal ise bağcılık yapan tüm çiftçilerin kaliteli ve bol kazanç elde etmesi adına müdürlükteki tüm mühendis ve teknik ekibin çiftçilerin emrinde olduğunu söyledi. Ünal, narenciye ile turfanda sebze ve meyve üretiminin en çok yapıldığı bölge olan Mersin’in Erdemli ilçesinde turfanda ve geççi bağcılık yetiştiriciliğinin de yapılmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti.
 
Konuşmaların ardından çiftçilere bağ tesis tekniği, bağcılıkta kullanılan terbiye tekniği, bağcılıkta budama, gübreleme, toprak, yaprak ve su örneklerinin alımı, Amerikan asma anacı kullanımı, sofralık yeni üzüm çeşitleri, bağcılıkta örtü kullanımı, bağ hastalıkları zararlıları ve bağda yabancı ot mücadelesi konularında eğitim verildi. Eğitim sonrası üreticilere bağ budaması uygulamalı olarak gösterildi.
 
 

Ekleme Tarihi
20.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Erdemlili Üreticilere, Manisa’da Bağcılık Eğitimi, bağcılık
Link: Erdemlili Üreticilere Manisa’da Bağcılık Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız