Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gripten Korunmak İçin Safari Çayı

SAKARYA (İHA) - Soğuk havaların gelmesiyle beraber grip vakaları da hızla artmaya başladı. Aktarlar ise vatandaşların kimyasallardan uzak durmasını, bitkisel çaylar tüketmesini tavsiye ediyor.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yıllardır aktarlık yapan ve Balcı Ahmet olarak tanınan Ahmet Yaman, vatandaşların gripten korunmak veya grip esnasında kullandıkları kimyasal ilaçlardan uzak durmasını ve bunun yerine bitkisel karışım meyve çaylarını tüketmesi gerektiğini söyledi.
 
Gripten korunmak için safari çayının her gün tüketilmesi gerektiğini söyleyen Yaman, “Safari çayını bir bardak sıcak suya bir miktar koyup 8 ila 10 dakika arası bekledikten sonra bal ile tatlandırıp içmek gerekiyor” şeklinde konuşarak, şekerden ise kesinlikle uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.
 
Piyasada kimyasal maddelerden yapılmış olan bitki çayları olduğunu söyleyen Balcı Ahmet, “Vatandaşımız bunlardan mutlaka uzak dursun. Bu kimyasal çaylar karaciğer ve mideye büyük derecede zarar veriyor” dedi.
 
Safari çayının içerisinde hibisküs, kuşburnu, zencefil, havlıcan, çörek otu, ısırgan tohumu, portakal kabuğu, elma kabuğu, kakule ve karanfil olduğunu anlatan Balcı Ahmet, “Vatandaşımızın sağlıklı beslenmesi pahalı değil. Kendi sağlıklarını biraz düşünüyorlarsa bitkisel beslensinler. Eczanelerde veya sağda solda satılan ilaç tarzı veya sallama bitki çayları tamamen onların sağlığını bozuyor ve hiçbir faydası yok. Vatandaşlarımız onların yerine bu tip rahatsızlıklarını tamamen doğal bitki karışımlarıyla kolayca yenebilirler” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
23.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gripten Korunmak İçin, Safari Çayı
Link: Gripten Korunmak İçin Safari Çayı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız